Szerző: Hlács Ferenc

2013. július 19. 13:03

Hazánkban is megnyílt a Google online könyvesboltja

Magyarországon is elérhető a Play Books. A Google digitális könyvesboltja hazánk mellett további nyolc országba érkezett meg, így összesen már 27 nemzet böngészhet annak ötmillió e-bookja között. A szolgáltatás egyelőre nem kínál magyar nyelvű irodalmat, de a cég várja a hazai kiadók csatlakozását.

Kilenc új országra terjesztette ki a Google, Play Books nevű online e-book boltját. A Booksból - ami mára a Google Play legszélesebb körben igénybe vehető tartalomszolgáltatásává vált -  így már 27 ország e-könyvmolyai vásárolhatnak. A szerencsés kilencek között hazánk is ott van. A Play Books frissen bevett régiói: Magyarország, Csehország, Lengyelország, Finnország, Görögország, Hollandia, Románia, Svédország és Dánia, alig egy hónappal ezelőtt pedig Portugália, Ausztria, Írország és Belgium is csatlakozott a táborhoz.

A felsorolt területeken a könyvek a számítógép böngészőjéből vagy mobilos alkalmazáson keresztül is olvashatók, mind iOS mind Android platformokon. A Google digitális könyvesboltjába tévedők mintegy ötmillió mű között válogathatnak mindenféle műfajban. Sajnos azonban magyar nyelvű irodalmat egyelőre hiába keresnek, a Play Booksban jelenleg “csupán” a nemzetközi könyvkínálat érhető el, ám a vállalat magyar kiadók csatlakozását is várja.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Google-nek nincs könnyű dolga, hiszen olyan nevekkel kell harcba szállnia az e-bookpiacon mint az Amazon Kindle Store, vagy az Apple iBooks. Utóbbi komoly konkurenciát jelent, hiszen több mint ötven országban érhető el, viszont hivatalos androidos és PC alkalmazással sem rendelkezik, így az egyre több régióra kiterjedő, többplatformos elérhetőség hajthat némi vizet a Google malmára. A Play Books Android és iOS alkalmazásai ráadásul májusban új külsőt kaptak, és már saját PDF vagy EPUB fájlok is tárolhatók rajtuk, így kiegyenlítve az erőviszonyokat az iBooks-szal, amelynél már régóta adott a PDF-megjelenítés.

A nemrég indult Google Play Music All Access zene-streaming szolgáltatás is bontogatja szárnyait, most először merészkedett az Egyesült Államok határain kívülre, így már Új-Zélandon, valamint Ausztráliában is elérhető, és a Google szerint hamarosan több új régióba is megérkezik. Az augusztus 31. előtt feliratkozó zenekedvelők harminc napig ingyenesen, utána pedig havi tíz dollárért hallgathatják kedvenceiket az All Access segítségével, a szeptemberben csatlakozóknak a szolgáltatás két dollárral kerül majd többe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról