Szerző: Koi Tamás

2013. július 8. 08:41

Alacsony roamingtarifák hívószám-megtartással

Egyedülállónak számító, a most csökkentett európai roamingdíjakhoz, sőt a belföldi tarifákhoz viszonyítva is lényegesen kedvezőbb roaming percdíjakat biztosító megoldással állt elő egy litván vállalkozás. A Roamer sokszor a belföldi tarifáknál is olcsóbb híváslehetőséget biztosít külföldön, GSM-hálózaton keresztül, hívószámcsere nélkül.

Meglepően kedvező feltételeket nyújtó, sokszor a hazai percdíjakhoz viszonyítva is lényegesen olcsóbb telefonálási lehetőséget biztosít külföldön egy frissen bejegyzett litván vállalkozás rendszere, a Roamer. A megoldás különlegessége, hogy nem a barangolás során (is) egyre népszerűbb VoIP-technológiára épít, helyette a hívások éppúgy GSM-hálózaton keresztül bonyolódnak, mint a normál roaminghívások. A szolgáltatás használatakor az előfizető egy helyi szolgáltató SIM-jét használja (ez is egyre népszerűbb gyakorlat a kártyafüggetlen készülékek tulajdonosainál), de mégis a saját számán maradjon elérhető, illetve azzal intézhesse a kimenő hívásokat.

A Roamer keretén belül a kimenő hívásokat egy letölthető alkalmazáson keresztül kezdeményezhetik a felhasználók, a bejövő hívásoknál a kezdeti beállításokat követően nincs szükség az alkalmazás háttérben futására. A Roamer a bejövő hívások esetén a hívásátirányításra épít, kimenő hívásoknál pedig visszahívatja a felhasználót a rendszer. A szolgáltatás működéséhez a belföldi hívószámon be kell állítani a hívásátirányítást a Roamer központi (belföldi tarifával elérhető) számára, mely a külföldön vásárolt SIM hívószámára továbbirányítja a hívásokat az aktiválást követően.

00:41
 

Roamer reduces roaming costs by up to 90%

Még több videó

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Kimenő hívásokat az alkalmazásból lehet indítani, a Roamer a szám kiválasztása után visszahívja a felhasználót és összekapcsolja a hívott féllel. A szolgáltatás előnye, hogy az ügyfél mindvégig használhatja hívások fogadására és kezdeményezésére a saját hívószámát, miközben a külföldi SIM által biztosított egyéb opciókat (például mobilnet) igénybe veszi.

A Roamer használatáért a Skype kreditekhez hasonlóan feltöltőkártyás csomagokban lehet fizetni, a minimális feltöltés 10 euró, vagyis nagyjából 2950 forint. Ez a legtöbb országban 200 perc fogadott és 100 perc indított hívásra elegendő, másodpercalapú számlázással. Bizonyos célországokban azonban ennél lényegesen kedvezőbb percdíjak is elérhetők - a bejövő hívásoknál a tarifára a helyi hívásátirányítás percdíja is rákerül (ez az összeg a mobilszolgáltatónak fizetendő és többnyire megegyezik a belföldi percdíjjal), vagyis az EU-n belül nem feltétlenül olcsóbb a hívásfogadás, mint a hatósági áras roamingtarifa esetében.

A szolgáltatás jelenleg a világ 52 országában érhető el, a működéséhez szükséges alkalmazást pedig egyelőre iOS és Android platformokon férhető hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról