Szerzők: Gálffy Csaba, Hlács Ferenc

2013. július 2. 14:48

Új OneNote és Skype app Androidra

A Skype és a OneNote androidos mobilalkalmazása is ráncfelvarráson esett át, előbbi legfrissebb verziója az Android platformra érkezik teljesen új felülettel, a jegyzetkészítő app pedig a Google platformján kívül iPaden és iPhone-on is új külsőt kap.

Teszt-OneNote

A OneNote új verziójának tervezésénél az egyik legfőbb szempont a konzisztens megjelenés és használat volt a platformok között. Az idáig néhol zavaróan eltérő funkciók most már az összes támogatott készüléken ugyanúgy működnek, a linkektől a jegyzetekhez rendelt címkékig. A tabletes, iPaden futó verzió emellett megkapta az Office Ribbon UI felületet is, ami számtalan formázási opciót biztosít, legyen szó a betűmérettől és -típustól kezdve, a bekezdésformázásról, vagy akár táblázatok szerkesztéséről.

A Microsoft a különböző készülékek közötti akadozó szinkronizáláson is csiszolt, a bevitt tartalmak a SkyDrive-on keresztül a Microsoft Office 365 és a SharePoint szolgáltatásaival is összehangolhatók. Újdonság, hogy eltűnt az OneNote-ból az eddigi 500 jegyzetre vonatkozó korlátozás, a frissítés után korlátlanul kezelhetjük ezeket.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Valódi újdonság, hogy a mobilos OneNote bevezeti az online kollaborációt, a közösen szerkesztett jegyzetekbe szimultán írhatnak a felhasználók, élő frissítéssel. Ez nagyban megkönnyíti például egy meetingen a közös emlékeztető írását, minden résztvevő akár a meeting alatt, akár után gyorsan kiegészítheti a megosztott dokumentumot. Tudomásunk szerint ez a technológia eddig mobilalkalmazásban nem volt elérhető Microsoft-szoftverben, a OneNote így a 2014-ben megjelenő többi Office mobilalkalmazásnak (Word, Excel) lehet a technológiai tesztje. Erre egyébként már van példa, a OneNote Windows 8-as Modern-felületű alkalmazása szintén ilyen kísérleti app szerepét töltheti be.

Modern Skype

A vállalat bejelentette a Skype androidos alkalmazásának új, 4.0-s kiadását is. Az új verzió lényeges új képességeket nem hoz, a felület azonban teljesen átalakult. Ugyan nekünk a korábbi kiadás is letisztultnak és jól használhatónak tűnt, az új verzió teljesen "flat" designt kapott, tovább egyszerűsödött és nem mellékesen számos ponton megörökölte a Windows Phone 8 Modern UI elemeit. Az új app gyorsult is némileg, ami a készítők szerint a gyors írásos üzenetváltás esetén vált kényelmesebbé, ezzel a kommunikációs platform a Google megújult Hangouts és az Apple iMessages "piacán" erősít.

A Microsoft azt is közölte, hogy a Skype androidos kiadása már több, mint 100 millió telefonos telepített bázissal rendelkezik - ehhez hozzáadódik az iOS és Windows Phone készülékek nem elhanyagolható száma is. Az alkalmazások ingyenesen letölthetőek a Google Play-ről és (a OneNote esetén) az Apple App Store-ból.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról