Szerző: Dojcsák Dániel

2013. június 19. 16:14

Egy csúcs- és egy belépőszintű modell jön a HTC-től

Ugyan a legtöbben a HTC One Minire kíváncsiak, ami valószínűleg nyár végén érkezik, a HTC közben nem pihen és egy csúcskészüléket és egy belépőszintű olcsó modellt leplezett le. Ezek ugyan nem mentik meg a továbbra is gyengélkedő gyártót, de ha jól debütálnak, javíthatnak a helyzeten.

A tajvani gyártó egy Tajpejhez közeli helyen mutatta be egy sajtóeseményen legújabb csúcskészülékét, az ázsiai piacra szánt Butterfly S-t. A legújabb high-end HTC a fél évvel ezelőtti Butterfly frissített verziója. Ahogyan az eredeti, úgy a Butterfly S is 1080p felbontású kijelzőt kapott, mégpedig egy 5 hüvelyk képátlójú LCD3 panelt. A Gorilla Glass 3 bevonat alatt lévő kijelző így 440 ppi képpontsűrűséget ér el. Ez a nagyobb méret miatt valamivel kevesebb, mint a 469 ppi-s érték a HTC One esetében, de ez a különbség nem érzékelhető.

A kamera itt is a HTC új “UltraPixel” technológiáját használja, azaz mindössze 4 megapixel felbontású képek készülnek cserébe a kevesebb zajért, jobb kontrasztért. A One-hoz hasonlóan itt is egy sztereó BoomSound hangrendszert kapunk, amit szokás szerint a Beats Audio támogat szoftveresen. A mobil Jelly Bean 4.2-vel érkezik és a Sense legújabb 5-ös verzióját használja majd. A teljesítményért egy 1,9 GHz-es Snapdragon 600 és 2 gigabájt RAM felel.

A belső tárhely ugyan csak 16 gigabájt, viszont az elmúlt évek trendjeivel ellentétben itt lesz microSD-kártyahely a további bővítésre. A hosszú akkumulátoros üzemidő már a HTC One esetében sem volt olyan komoly probléma, mint a 2012-es modelleknél, a Butterfly S viszont masszív 3200 mAh-s kapacitással rendelkezik, amivel már kimerítő játékba, filmezésbe is lehet kezdeni anélkül, hogy egy konnektorhoz lennénk kötve.

Az első Butterfly is beszerezhető volt Európában is, ha valaki utánanézett, de alapjában véve ez a vonal Ázsiának készül. A kínai Engadget már ki is próbálta a Butterfly S-t, s információik szerint Tajvanban 760 amerikai dolláros áron lehet majd megvásárolni nemsokára, de júliustól a China Telecom kínálatába is bekerül.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Annak ellenére, hogy a HTC folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy kizárólag felsőkategóriában és prémiumban utazik, minden szezonban előbújik néhány olcsó modell is. Az idei év újdonsága a HTC Desire 200 lesz, ami egy teljesen alsó kategóriás, belépőszintű modell. 3,5 hüvelykes HVGA felbontású kijelzőt kap egy 1 GHz-es Snapdragon S1-gyel, 4 gigabyte belső memóriával, amiből 512 megabájt áll a felhasználó rendelkezésére. Ennek az ára biztosan nagyon alacsony lesz, az európai piac mellett a fejlődő országokban érhet el sikereket a néhány éves technológiákat konzerváló modell.

A HTC One mellett a One Mini, illetve a Butterfly S és a mára alsó-közép kategóriát kitöltő Desire családdal a HTC is ugyanarra az útra lép, amit a Samsung is képvisel, lefed mindenféle fogyasztói igényt. A várakozások szerint idén már az Apple is szegmentálni kényszerül az okostelefonok piacán is, ahogyan az iPad-nél meg is tette már, így nem véletlen, hogy a felhasználói tömegekre sokkal kisebb befolyással rendelkező HTC is kénytelen széles palettát nyújtani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról