Szerző: Koi Tamás

2013. május 29. 14:53

Mérföldkőhöz ért a fizetős MinDig TV Extra

Mérföldkőhöz ért az Antenna Hungária DVB-T platformon üzemeltetett fizetős tévészolgáltatása, a MinDig TV Extra. A cég bejelentette, hogy ezzel a vételi móddal ma már 100 ezer háztartás tévézik - a szolgáltatónak három év alatt sikerült elérnie a növekedést.

Jó ütemben halad a digitális átállás az Antenna Hungária által üzemeltetett digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat illetően: az ingyenes MinDig TV szolgáltatást használók száma meghaladta a 350 ezer háztartást, a fizetős csomagokat kínáló MinDig TV Extra előfizetők száma pedig elérte a mérföldkőnek számító százezret - írja közleményében a földfelszíni sugárzású digitális platformot üzemeltető szolgáltató. A vállalat számára az analóg sugárzás júliusra és októberre tervezett kétlépcsős lekapcsolása további üzleti lehetőségeket rejt magában.

Az Antenna Hungária zömében prémium csatornákból álló fizetős DVB-T szolgáltatása szinte napra pontosan három évvel ezelőtt, 2010 májusában indult, kiegészítve az ingyenesen fogható MinDig TV szolgáltatást. Az új portfólióban egyebek mellett filmcsatorna, sport- és gyerekadó, valamint felnőtt tartalmat sugárzó csatornák szerepeltek, illetve szerepelnek azóta is. Ezeket a fizetős adókat Conax CAS7-leolvasóval ellátott, Terra+ rendszerű előfizetői kártyát fogadó dekóderrel, vagy televízióval és érvényes kártyával lehet csak fogni.


DVB-T tetőantenna és műholdas tányér együtt: a gyilkos vidéki kombó

A szolgáltatás műsorkínálata a multiplexek üzemeltetésére vonatkozó hatósági szerződés 2011-es módosítása után bővült ki 11 további csatornával. Az Antenna Hungária október elsején indította el a Családi csomagot a B jelű multiplexen, ezzel a hazai DVB-T műsorkínálat jelentősen, összesen 31 csatornára (ebből 7 ingyenes, a többi a MinDig TV Extra kínálatában érhető el) bővült. Akkor a cég a jelenlegi előfizetői bázis alig több mint harmadával, 37 ezer ügyféllel rendelkezett.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A francia tulajdonban lévő műsorszóró tervei szerint az analóg sugárzás leállítását követően további jelentős fejlesztések várhatók mind a szolgáltatásokat, mind pedig a csatornakínálatot illetően, emellett a MinDig TV Extra Családi csomag lefedettsége is országosra bővül. Az Antenna Hungária a hatósággal kötött szerződés értelmében egyébként köteles is az analóg lekapcsolást követően felszabadított és a használatába bocsátott multiplexeket a lehető legrövidebb időn belül üzembe állítani - a cég csatornaválasztéka az új multiplexeknek köszönhetően minőségi beállításoktól függően akár 40-50 földfelszíni sugárzású digitális csatornára bővülhet, még az idén.

A kétlépcsős analóg lekapcsolási folyamat részeként az első ütemben 2013. július 31-én Budapest, Győr, Kab-hegy, Szeged és Szentes adókörzetekben szűnik meg az analóg földfelszíni televíziós sugárzás, helyébe a digitális földfelszíni televíziós sugárzás lép. A második ütemben az ország másik felén (Észak-Magyarországon, Északkelet-Alföldön és Dél-Dunántúlon) szűnik meg az analóg adás 2013. október 31-én.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról