Szerző: Koi Tamás

2013. május 28. 13:29

A Deutsche Telekom kezébe kerülhet a GTS Central Europe

Erősítené jelenlétét régiónkban a Deutsche Telekom, Európa egyik legnagyobb távközlési multija, mely vezetékes és mobil szolgáltatásaival Magyarország mellett több környező országban is jelen van. Külföldi lapértesülések szerint felvásárlási célpont lehet a GTS Central Europe is.

Erősítené pozícióját régiónkban a Deutsche Telekom, Európa egyik legnagyobb távközlési multija - írja több, egybecsengő forrásra hivatkozva a Wall Street Journal. A patinás lap szerint a társaság felvásárlásokban és a kisebbségi tulajdonrészek kivásárlásában egyaránt gondolkodik, az egyik lehetséges felvásárlási célpont lehet a több magánbefektető tulajdonában álló, öt kelet-európai országban jelen lévő GTS Central Europe.

A lap három különböző forrásból úgy tudja, hogy a Deutsche Telekom 600 millió eurót fizetne a varsói székhelyű, elsősorban üzleti megoldásokban utazó telekommunikációs társaságért cserébe. A GTS Central Europe egyébként 2005 óta aktív szerepet játszott az európai távközlési piac konszolidációjában, a társaság összesen kilenc felvásárlást hajtott végre hat kelet-európai országban - többek közt 2010-ben a cég tulajdonába került a magyar Interware is.

A GTS Central Europe egyik szerverterme: német kézbe kerülhet

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az üzleti szegmensben kulcsszerepet betöltő szolgáltató az előző évben 387 millió eurós forgalmat generált, adózás előtti nyeresége pedig elérte a 103 millió eurót. A szolgáltató kiterjedt optikai hálózatot és adatközpontokat üzemeltet régiószerte, szolgáltatásainak köre az egyszerű telefonszolgáltatástól kezdődően kiterjed a komplex adatközpont-szolgáltatásokig bezárólag távközlési megoldások széles palettáját kínálja.

A GTS Central Europe felvásárlásán túl felmerült, hogy a Deutsche Telekom kivásárolná a Mid Europe Partners 39,2 százalékos tulajdonrészét a T-Mobile Csehországban. A szolgáltató jelenlegi, 60,8 százalékos tulajdonrészét tavaly év végén 1,75 milliárd euróra taksálták, a fennmaradó tulajdonrész értékével kapcsolatban egyelőre nem születtek becslések. A Mid Europe Partners a régióban egyébként több érdekeltséggel is rendelkezik, többek közt a befektető kezében van a budaörsi székhelyű Invitel is.

A Wall Street Journal értesüléseit egyelőre egyik érintett fél sem kommentálta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról