:

Szerző: Koi Tamás

2013. május 21. 12:52

Okostévéken is elérhető a Telekom filmkölcsönzője

Immár okostévéken is elérhető a Moziaréna filmkölcsönző szolgáltatás, melyet tavaly ősszel indított útnak a Magyar Telekom. A szolgáltató szerint egyelőre mindenki csak tapogatózik a piacon.

Mostantól okostelefonok, tabletek és PC-k után okostévékkel is elérhető a Telekom Moziaréna nevű over-the-top (OTT) szolgáltatása, mely a korábban kizárólag a T-Home IPTV videotárában található tartalomkínálatot teszi elérhetővé ezeken az eszközökön. A gyártó először a Samsung okostévékre tette elérhetővé az alkalmazást, de később a kompatibilis eszközök köre jelentősen bővülhet - hangzott el a szolgáltató mai sajtóbeszélgetésén.

A Moziaréna szolgáltatást tavaly ősszel indította el a Magyar Telekom, akkor azonban még csak a T-Home IPTV vagy Sat TV előfizetők számára volt elérhető a rendszer. A szolgáltató már akkor előrevetítette, hogy ez a korlátozást fel kívánja oldani, ez végül most történt meg. A mozizáshoz a kompatibilis okostelefon, tablet vagy okostévé mellett értelemszerűen internetlőfizetésre is szükség van, ez azonban bármelyik szolgáltató internetkapcsolata lehet. A rendszer adaptív streaming technológiával működik, vagyis a rendelkezésre álló sávszélességhez és feldolgozási kapacitáshoz igazodik a képminőség is.

A kölcsönzési feltételek gyakorlatilag minden tekintetben megegyeznek az eddigi gyakorlattal, a filmeket adott időn belül (ez műsoronként változhat, pár órától akár több napig is) korlátlanul megtekintheti az előfizető, akár több eszközön is. A Moziarénában kikölcsönzött filmekért a Magyar Telekom utólag, az aktuális havi számlával szabja ki a kölcsönzési díjat, nem Telekom ügyfeleknél bankkártyás fizetés lehetséges.. Fontos, hogy a szolgáltatás használata során a Videotéka bérletek is igénybe vehetők, azaz olyan platformokon is kölcsönözhető tartalom, melyek az alkalmazásokon keresztüli tartalom-továbbértékesítést nem támogatják.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Telekom megoldása immár az HBO saját OTT-rendszerének, az HBO Gónak a teljes technológiai repertoárját nyújtja - a mozicsatorna évekkel ezelőtt indította el a kölcsönzési szolgáltatást, melyet éppúgy el lehet érni PC-n, okostelefonon, tableten és okostévéken, mint a Moziarénát. Érdekesség, hogy az HBO Go március óta érhető el a Telekom-előfizetők számára is, fontos különbség azonban a két szolgáltatás közt, hogy az HBO Go igénybevételéhez mindenképpen szükséges egy olyan tévéelőfizetés, melyhez aktiválták az HBO minicsomagját.

Megyeri Tibor, a Telekom termékmenedzsment- és innovációs igazgató igazgatója a HWSW kérdésére elmondta, a szolgáltatás megnyitásától a regisztrációs bázis jelentős növekedésére számít, a jelenlegi néhány ezres felhasználói számot belátható időn belül megtöbbszörözné a társaság. Megyeri hozzátette, a Telekom IPTV-s videotékájával egyelőre nem transzparens a Moziaréna, vagyis az IPTV beltéri egységen kikölcsönzött filmek egyelőre nem nézhetők meg más eszközökön - ennek a korlátozásnak a feloldása rövidesen várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.