Szerző: Koi Tamás

2013. május 13. 11:53

Egyetemisták táskájába kerülhet a Sony E Inkes tablete

E Ink kijelzővel ellátott tabletet készül piacra dobni az idei üzleti évében a Sony - a japán gyártó az eszközt kifejezetten diákoknak szánja.

Új, kifejezetten diákok számára fejlesztett jegyzetelőeszközt fejleszt a Sony. A japán cég új kütyüjének különlegessége, hogy az elektronikus könyvolvasókból ismert E Ink kijelzőtechnológiát használja - erre a kijelzőre néhány már forgalomban lévő tablethez hasonlóan azonban írni is lehet majd. Ebből a tényből, illetve méretéből fakadóan a gyártó szerint az eszköz ideális segédje lehet az egyetemistáknak.

Az egyelőre csak prototípusként létező tablet a rendeltetési célnak megfelelően szokatlanul nagy, 13,3 hüvelykes képátlójú E Ink panellel lett ellátva - a gyártó szerint azért, mert ez a képátló passzol a leginkább a hagyományos A4-es lap méreteihez. A panel felbontása az eddigi E Ink kijelzőkhöz képest szokatlanul nagy, 1600x1200 pixel lehet. A kijelző elé egy elektromágneses indukcióval működő érintőpanel is kerül, az eszköz tartozéka pedig a jegyzeteléshez használható stylus.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A japán fejlesztésű E Ink tabletet úgy kívánja megalkotni a Sony, hogy használata és hordozása a lehető legkevesebb kényelmetlenséget jelentsen, ezért az eszköz a tervek szerint mindössze 6,8 milliméter vastag lesz, tömege pedig csupán 385 gramm. A készülék alapkiépítésben 4 gigabájt memóriával rendelkezik, amit microSD-kártyákkal tovább lehet bővíteni, emellett biztosított a Wi-Fi kommunikáció is. Az E Ink tablet akkumulátora a kijelző kifejezetten energiatakarékos működése révén egy feltöltéssel akár három hétig is képes táplálni a rendszert, kikapcsolt Wi-Fi mellett.

A Sony jelenleg a prototípus-eszköz végleges formába öntésén dolgozik, hogy az év végén három japán egyetem bevonásával megkezdődhessen a termék éles tesztüzeme. Az E Ink kijelzővel ellátott, oktatási célokat szolgáló tablet piaci premierjére csak ezt követően, de még a japán gyártó 2013-as üzleti évében lehet számítani. A gyártó külön igyekszik felhívni a figyelmet rá, hogy a végleges termék paraméterei a premier időpontjáig változhatnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról