:

Szerző: Koi Tamás

2013. május 10. 15:39

Saját kütyük egész sora jöhet az Amazontól

Lapértesülések szerint innovatív 3D-s okostelefon, set-top boxon és egy zenelejátszó is megjelenhet rövidesen az Amazon márkaneve alatt. A céget nem először hozzák hírbe az újabb kütyük kapcsán, a cég motivációi azonban továbbra sem tűnnek olyan kézenfekvőnek.

Kütyük egész sorát kívánja piacra dobni a közeli jövőben a világ legnagyobb e-kereskedőjének számító Amazon. A Kindle e-könyvolvasókkal óriási sikert aratott cég a Wall Street Journal értesülései szerint éppen a Kindle termékvonal árnyékából kíván kilépni a hardverportfólió kiszélesítésével, egyszersmind új üzletpolitikájával a Google és az Apple piaci részesedéséből akar minél nagyobb szeletet elvenni.

A lap birtokába jutott információk szerint a cég legérdekesebb próbálkozása mind közül egy felsőkategóriás, 3D-s kijelzővel ellátott okostelefon lehet, mely egész más technológiai megközelítést alkalmaz az eddig megjelent, térhatású képet nyújtó készülékekkel szemben. Az Amazon 3D-s okostelefonja a híresztelések szerint követné a felhasználó retinájának mozgását, vagyis a tulajdonos úgy tudna navigálni a menürendszerben, hogy hozzá sem kellene érnie a készülékhez.

A 3D-s telefon mellett a seattle-i cég még legalább három projekten dolgozik, ezek egyike lehet egy tévére köthető beltéri egység, mely az Amazon videotárában elérhető tartalmakat streamelné, illetve ennek egy jóval egyszerűbb, kizárólag zenelejátszásra alkalmas változata. Egy eseteges Amazon márkájú set-top box érkezése nem először merült fel a sajtóban, a nem hivatalosan csak Kindle TV néven illetett kütyüről először április végén írt a sajtó.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Amazon esetleges új okostelefonjáról, vagy okostelefonjairól sokkal régebben, gyakorlatilag a Kindle Fire megjelenése után közvetlenül szárnyra keltek pletykák. A cég hardvergyártó motivációja és ambíciói kapcsán korábban több vita is kialakult, így egyes szakértők szerint az Amazon számára nem terem babér az öldöklő küzdelem jellemezte okostelefon-piacon, hacsak a cég nem tud egy olyan üzleti modellel vagy technológiával előállni, mely alapjaiban felforgatja az egész iparágat.

Ez éppenséggel lehet az az üzleti modell is, melyet a cég a Kindle könyvolvasóknál és a Kindle Fire tabletnél is alkalmazott, vagyis egy nagy infrastuktúra-szolgáltatóval (mobilszolgáltatóval) megállapodva az Amazon hardvert és szolgáltatást egyaránt kínálhatna a vásárlóknak. Ez azt is jelenthetné, hogy - a 3G-s Kindle-hez hasonlóan - a telefonba fixen beépített SIM kerülne, illetve teljesen eltűnhetne a hagyományos hangalapú szolgáltatás a repertoárból, átadva a helyet a teljes IP-alapú adat- és beszédforgalomnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.