:

Szerző: Koi Tamás

2013. április 12. 11:24

A mobilhálózat-szállítók is tarthatnak a Samsungtól

Még inkább szorult helyzetbe kerülhetnek a nagy európai mobilhálózati-infrastruktúra beszállítók, de akár legújabb kihívóik, a kínai gyökerű Huawei és a ZTE is, ha a Samsung ebben az iparágban is sikerrel meg tudja vetni a lábát. Márpedig a jelek biztatóak a koreaiak számára, a cég már a második LTE-tendert nyeri Európában.

Rövidesen új, jelentős potenciállal rendelkező versenyzővel kell kalkulálniuk Európa legnagyobb mobilhálózati-infrastruktúra beszállítóinak, az Ericssonnak és a Nokia Siemens Networksnek. A Samsung hálózati termékeket fejlesztő és gyártó divíziója az évtized eleje óta képviselteti magát a kontinensen, de már a második infrastruktúra-tenderét nyeri, igaz, egyelőre csupán kisebb szolgáltatóknál.

A dél-koreai multi a héten írta alá az LTE-hálózatfejlesztési projektre vonatkozó beszállítói szerződést a Hutchison Whampoa kezében lévő Three Irelanddel, az ír mobilszolgáltató mellett ez a második szerződése a Samsungnak, mely a Three UK-val korábban kötött exkluzív beszállítói szerződést. A most megkötött megállapodás értelmében a Samsung LTE rádiós (RAN) és maghálózati infrastruktúra-elemeket egyaránt szállít majd a szolgáltatónak. Az első Samsung bázisállomások a tervek szerint augusztusban állhatnak üzembe Dublinban.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A koreai cég - mely nem mellesleg a világ legnagyobb mobilgyártója - eddig egészen kishalnak számított az infrastruktúra-gyártók körében, a vállalat elsősorban a honi piacra gyártott WiMAX- és CDMA rendszerű eszközöket. A Samsung az utóbbi években azonban jelentős anyagi erőforrást fordított a mobilhálózati üzletág fejlesztésére és új technológiák, termékcsoportok bevezetésére, a vállalat így ma már a mobilhálózati elemek széles körét tudja szállítani megrendelőinek a mikrocelláktól kezdve a packet core elemekig bezárólag.

A Samsung 2011-ben hozta létre Európában a hálózati elemekre szakosodott üzletágát, a Samsung Networks Europe-ot, (SNE), melynek elsődleges célja, hogy a helyi 4G/LTE hálózatmodernizációs projektekhez komplett infrastruktúra-megoldást szállítson.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.