:

Szerző: Koi Tamás

2013. április 4. 10:22

Mobilos hálózatok terén erősít a Cisco

A jövőben tovább erősíti kifejezetten mobilszolgáltatók számára kínált termékportfólióját a Cisco. A cég felvásárolja femtocellák piacán meghatározó szereplőnek számító Ubiquisyst.

Tovább kívánja bővíteni a kifejezetten mobilszolgáltatóknak kínált, hálózati berendezésekből és kapcsolódó megoldásokból álló portfólióját a Cisco, ennek érdekében újabb felvásárlást hajtott végre a mikrocella-szegmensben. A vállalat a hét közepén bejelentette, 310 millió dolláros ajánlatot tett az angol gyökerű Ubiquisysre, a világ egyik legnagyobb femtocella-gyártójára. Az üzlet a negyedik negyedévben zárulhat le.

A mikrocellák, vagyis a femto- és pikocellák alkalmazása jelenleg az egyik leghatékonyabb módszernek számít a heterogén mobilhálózatok tehermentesítésére. A berendezések a terminál felé lényegében pont úgy viselkednek, mint a hagyományos cellák, vagy makrocellák, a besugárzási területük azonban sokkal kisebb, egyben fókuszáltabb is, így a mikrocellák ideálisan alkalmazhatók nagyobb forgalmi gócpontok feloldására, vagy a nagyobb cellák lefedettségi területén kívül eső területek ellátására.

A Ubiquisys az ABI Research statisztikái szerint jelenleg a világ legnagyobb femtocella-szállítójának számít, az angol cég portfóliója egyaránt tartalmaz UMTS- és LTE-alapú mikrocella-megoldásokat. A vállalat emellett az Intellel karöltve EdgeCloud néven kombinált szerver-mikrocella alapú architektúrát is kínál, mellyel bizonyos felhőalapú szolgáltatások könnyebben, hatékonyabban integrálhatók a mobilszolgáltatók infrastruktúrájába.


Ubiquisys femtocella SFR színekben

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az angol cég megszerzésével a Cisco jelentősen bővítheti az operátorokból és gyártókból álló partnerhálózatát. A vállalat jelenleg mindössze egyetlen nagy partnerrel, az AT&T-vel rendelkezik, míg a Ubiquisys több mint ötven szolgáltatóval és hardvergyártóval áll kapcsolatban. A cég volt az elsődleges beszállítója többek közt a Francia SFR másfél évvel ezelőtt indult projektjének, melynek részeként minden ügyfél kapott ingyen a szolgáltatótól egy femtocellát, melyet otthon vagy az irodájában beüzemelve javíthatta a szolgáltatás minőségét.

A Ciscónak egyébként nem ez az első akvizíciója a területen, a cég nagyjából öt éve fektetett be az ip.access nevű, mikrocellás megoldásokban utazó cégbe. A cégnek egyébként ez a harmadik akvizíciós bejelentése az elmúlt négy hónapban: a vállalat tavaly decemberben vette meg a BroadHopot, idén januárban pedig az izraeli Intucellt (utóbbit 475 millió dollárért) - mindkét cég különböző mobilhálózat-menedzsment megoldásokban utazik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.