Szerző: Koi Tamás

2013. március 29. 12:39

Lakás-távvezérlés Androiddal

Az otthonautomatizálás trendjeit követve a legnagyobb iparági szállítók egyre több olyan megoldással rukkolnak elő, melyeknél mobileszközökön keresztül, távolról lehet szabályozni a lakás berendezéseit. A Siemens okostelefonos megoldása mostantól Android operációs rendszerre is elérhető.

Immár Android platformon is elérhető a Siemens otthonautomatizációs megoldásának, a Homecontrolnak a vezérlőprogramja. Az alkalmazással lakástulajdonosok távolról felügyelhetik és vezérelhetik otthonuk épületautomatikai rendszerét: fűtő-, szellőző- és klímaberendezéseik energiahatékony működését, illetve módosíthatják ezek beállításait.

A HomeControl segítségével a felhasználók hozzá tudnak férni a rendszerbe kötött berendezéseik üzemi állapotának legfontosabb paramétereihez, bármilyen beavatkozást igénylő beállítás, vagy hibás működések esetén az app értesítést küld a felhasználónak. Ez az energia-indikátornak nevezett funkció különféle színű szimbólumok segítségével jelzi az üzemeltető számára, hogy hol van szükség beavatkozására.

A távoli beavatkozás a rendszer működésébe nem csak riasztási, hanem kényelmi funkciókkal is rendelkezik. Így például a lakás távol lévő tulajdonosa hazatérése előtt bekapcsolhatja az otthoni fűtést, vagy akár a munkahelyéről, akár a nyaralása alatt bezárhatja a nyitva felejtett árnyékoló szerkezeteket. A Homecontrol alkalmazás a Siemens Synco 700, Synco living, Albatros és Sigmagyr típusú épületautomatikai rendszereit támogatja.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Google Play Store-ból elérhető alkalmazás használatának előfeltétele a Synco OZW772 vagy OZW672 webszerver előzetes installációja. Az okostelefonos vezérléshez az épületautomatika-rendszert nem kell külön konfigurálni. Az alkalmazás rendszerbe illesztését megkönnyíti továbbá, hogy az app által felkínált paraméterezési funkciók automatikusan igazodnak a telepített épületautomatikai rendszer képességeihez és beállításaihoz, így csak olyan felügyeleti és beállítási lehetőségeket kínálnak fel, melyet ténylegesen is támogat a rendszer.

A Siemens az otthonautomatizációs rendszerek piacának egyik legnagyobb, legbefolyásosabb szereplője. A vállalat HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) termékei elsősorban az épület életciklusához igazított energiahatékonyabb működést szolgálják. A német gyártó szerint a HVAC rendszerek alkalmazása akár 30 százalékkal csökkentheti a lakások és irodák energiaköltségeit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról