Szerző: Bodnár Ádám

2013. március 1. 11:50

Befejezi a 7200-as mobil HDD-k gyártását a Seagate

A Seagate még az idén befejezi a 7200-as percenkénti fordulatszámú, nagy teljesítményű mobil merevlemezek gyártását, mondta el a cég termékmarketing-vezetője az xbit-labsnak.

Az xbit-labs cikke szerint a Seagate még az év során felhagy a 7200-as percenkénti fordulatú merevlemezek gyártásával - az információt a vállalat termékmarketing-vezetője, Davis Burks osztotta meg a weboldallal. Az 5400-as fordulatú diszkek továbbra is megmaradnak a cég kínálatában, ezekkel az alsóbb kategóriás noteszgépeket akarja kiszolgálni a Seagate. A gyorsabb, drágább lemezek vevőköre azonban fokozatosan SSD-re váltott, így a termékkínálat e szegmense kereslet nélkül maradt.

A modern noteszgépek teljesítményét a gyenge merevlemez fogja vissza - a gyártók régóta kínálnak többféle sebességű mobil merevlemezt, mára a leggyorsabbak 7200-as percenkénti fordulaton pörögnek. Ennek az előnye némi sebességnövekedés a 4200-as vagy 5400-as diszkekhez képest, hátránya a magasabb fogyasztás, a hőtermelés, a zaj és a magasabb ár.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Teljesítmény, mechanikai megbízhatóság és fogyasztás szempontjából a legjobbak a flashmemóriás tárolók (SSD-k), ezek hátránya az egységnyi kapacitásra vetített magas ár. Cserébe nagyságrenddel magasabb teljesítményt nyújtanak bármilyen pörgő lemeznél - aki a legnagyobb teljesítményt várja el a laptopjától, ilyet vásárol, a csúcskategóriás modelleket pedig szinte kivétel nélkül ilyennel szállítják ma már, főleg a vékony és könnyű modelleket. Azoknál a felhasználók, akiknél a kapacitás a legfontosabb szempont, és emellett számít az alacsony ár, ritkán érdekes a tényleges teljesítmény.

Azoknak a vevőknek, akiknek a teljesítmény és a kapacitás egyformán fontos, a Seagate a Momentus XT termékcsaládot ajánlja - ezek hibrid merevlemezek percenként 5400-at pörgő tányérokkal és flashmemóriával, amely a legsűrűbben elért adatokat tárolja és teszi elérhetővé a rendszer számára anélkül, hogy a felhasználó beavatkozna. Az idén jön a harmadik generációs Momentus XT sorozat, amivel párhuzamosan a cég kivezeti a 7200-as mobil diszkeket a kínálatából.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról