Szerző: Koi Tamás

2013. február 12. 15:38

Bárkinek ad fix IP-t mobilnethez az Externet

Bármilyen üzleti ügyfélnek kínál mostantól fix IP-címmel ellátott mobilnet-kapcsolatot az Externet. A cég ezzel elsősorban azokat az üzleti vállalkozásokat célozza, ahol a céges hálózat bizonyos funkcióinak az elérhetőségét IP-szinten korlátozzák.

Bármilyen méretű üzleti vállalkozás számára, akár egy előfizetés megkötése esetén is kínál fix IP-címmel ellátott mobilnet-előfizetést az Externet. A cég elsősorban azoknak a vállalkozásoknak ajánlja ezt a fajta internetelérést, amelyeknél a mobilitás kulcsfontosságú szempont, de bizonyos hálózati erőforrásokhoz csak IP-szintű korlátozással lehet hozzáférni. Mivel a mobilinternet-szolgáltatásoknál minden kapcsolódás esetén új IP-t oszt ki a rendszer a terminálnak, ezért ezt a fajta elérést a szolgáltatók korábban csak korlátozottan, külön kérésre biztosították - ha biztosították egyáltalán.

A Vodafone mobilnet-szolgáltatását továbbértékesítő Externetnél az év eleje óta minden, publikusan elérhető üzleti mobilnet-csomaghoz kérhető fix IP-szolgáltatás, havonta nettó 2500 forintért cserébe. Az Externetnél egyébként jelenleg háromféle mobilnet-konstrukció érhető el üzleti ügyfelek számára, ezek 1-től 8 gigabájt adatforgalmi korláttal rendelkeznek, 1992 forinttól 7032 forintig terjedő havi díjért cserébe, a vállalt hűségtől függően.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Katona Ádám, az Externet marketingvezetője a HWSW-nek elmondta, a tavalyi év második felében zajlott a fix IP-s mobilnet-szolgáltatás tesztje, az opciót végül idén év elején tette elérhetővé a vállalat. Katona hozzátette, az idei évre tervezett fejlesztések közt szerepel egyebek mellett az IPV6-os címek kiosztásának lehetősége is.

Mivel a szolgáltató a Vodafone által biztosított hálózati kapacitást értékesíti tovább, ezért az Externet fix IP-s mobilnet szolgáltatása ugyanott és ugyanolyan műszaki feltételekkel (elméleti maximális sávszélesség) érhető el, ahol a Vodafone mobilnet-szolgáltatásához is hozzá lehet férni. Bár a publikus csatornákon keresztül az Externet kínál elsőként, illetve elsők közt fix IP-s mobilnet-szolgáltatást, lapunk információi szerint egyedi megegyezés alapján bármelyik mobilcég tud fix IP-címmel ellátott kapcsolatot biztosítani mobilnetes ügyfelei számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról