Szerző: Dojcsák Dániel

2013. február 8. 12:47

Termőre fordul az Evernote

A népszerű alkalmazás komoly lépést tesz az üzleti szféra irányába. Az Evernote Business a szolgáltatás prémium verziójának részeként megjelenő nagyvállalati appja, ami tavaly december végén debütált hét országban, most viszont a teljes EU-ban, Norvégiában, Ausztráliában és Új-Zélandon is megjelenik.

Az Evernote Business többek közt Magyarországon is elérhető lesz február 12-én, ezzel 26-tal nő az országok száma, ahol már nem csak saját jegyzetelésre és adatszinkronizálásra, hanem teljes körű belső kommunikációra is használható az Evernote. Év közepéig a cég ezt a számot megduplázná, következő körben Dél-Amerika és Ázsia országaiban jöhet a bevezetés.

A meglévő felhasználók számára bizonyára nagyobb hír volt múlt héten, hogy az Evernote iOS alkalmazása megújult, az Evernote Hello nevet felvéve, de a cég bevételeinek szempontjából sokkal fontosabb, hogy az üzleti szolgáltatáscsomag elérhetősége bővül. A cégnek körülbelül 50 millió aktív felhasználója van, s ennek több mint 70 százaléka az Egyesült Államokon kívül. Ennél is fontosabb, hogy a meglévő egyedi felhasználók kétharmada már most is főként munkával kapcsolatos dolgokra használja az ingyenes változatot is.

Fizetős ügyfelek az 50 milliós bázisból

Így nyilvánvaló, hogy a mostani bázisra nyugodtan lehet úgy tekinteni, mint a fizetős, a vállalati környezet igényeire szabott verzió alapvető célközönségére. Az ingyenes verzióhoz képest a felhasználónként legkevesebb havi 10 dollárt számlázó Evernote számtalan hatékonyságot és produktivitást serkentő képességgel ruházza fel a szöveges, képi és hangos jegyzetekkel operáló alkalmazást.

Az egyik fontos pillér a Business Library, ami egy információs gyűjtemény, amit egy adminisztrátor kezelhet, de minden bekapcsolt dolgozó hozzáférhet és használhatja. A másik a Business Notebooks, ami a közös munka támogatásában játszik szerepet a megosztható, közösen kezelhető dokumentumokkal. Ezt egészíti ki a “kapcsolódó anyagok” funkció, ami szemantikus keresési algoritmusok segítségével válogatja ki az újonnan létrehozott jegyzet helyét a rendszerben és a hozzá hasonló dokumentumokat.

Együtt az ügyfelekkel

Phil Libin, a cég vezérigazgatója szerint az Evernote Businesst olyan vállalatok számára készítik, mint a közel 300 fős Evernote maga. Hasonló elveket vall a nemrég kinevezett műszaki igazgató, Ken Gullicksen is: “A saját üzleti ügyfeleinktől, partnereinktől tanulunk minden nap és úgy fejlesztjük tovább a terméket, hogy az megfeleljen az ő igényeiknek”.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az Evernote Business decemberi hivatalos rajtja óta 2000, többnyire kis- és közepes vállalkozás vagy nagyobb cégeken belüli részleg csatlakozott, s ezeknek már most 40 százaléka az Egyesült Államokon kívülről. Az EU-s bővítéssel ez a szám hirtelen fordulni fog, s év végéig, mire az Evernote számára is fontos kínai és japán piacon is megjelenik az üzleti verzió, az amerikai ügyfelek kisebbségben lesznek.

Arról nincs publikus adat, hogy a 2000 vállalati csatlakozással pontosan hány ügyfelet sikerült átkonvertálni az ingyenesből a fizetős használatra, de Gullicksen kinevezése egyértelmű jelzés arra, hogy elindul a termék kereskedelmivé formálása.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról