Szerző: Bodnár Ádám

2013. február 15. 09:57

Véget ér az SP1 nélküli Windows 7 támogatása

Április 9-én megszűnik az eredeti, SP1 nélküli Windows 7 mainstream támogatása a Microsoftnál, ezt követően már csak a Service Pack 1-gyel frissített verzióhoz érkeznek frissítések.

A Microsoftnál egy Windows-verzióhoz csak a következő javítócsomag megjelenését követő két évig van támogatás, ennek megfelelően az SP1 nélküli Windows 7 hamarosan kikerül a támogatási körből, mivel első és máig egyetlen javítócsomagja 2011 tavaszán érkezett meg. Ennek értelmében az eredeti, SP1-gyel nem frissített Windows 7-hez április 9-én megszűnik a support.

Érdemes tehát legkésőbb áprilisig SP1-gyel frissíteni a telepített Windows 7 rendszereket, otthoni körülmények között ez nem jelenthet problémát senkinek, valószínűleg a legtöbb felhasználó automatikus frissítés keretében már megkapta az SP1-et  A javítócsomag telepítése azonban blokkolható, erre elsősorban vállalati környezetben lehet szükség, amíg a kompatibilitási tesztek rendben le nem zajlanak. Az SP1 megjelenése óta eltelt két évben bőven lehetett idő ezek lefolytatására.

A Windows 7 mainstream támogatása egyébként 2015. január 13-ig biztosított, ebben az időszakban a biztonsági frissítések és hibajavítások mellett még új képességeket is belefejleszthet az operációs rendszerbe a Microsoft, valamint elérhető hozzá a licenckonstrukcióban foglalat ingyenes támogatás, illetve természetesen az arra jogosult ügyfeleknek fizetős támogatás. 2015. január 13-án a Windows 7 átkerül a kiterjesztett támogatási periódusba, ettől kezdve csak fizetős támogatás jár hozzá egyedi szerződés keretében, illetve biztonsági hibajavítások érkeznek. A kiterjesztett periódus egészen 2020-ig tart.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Windows 7 nemrég lett a Microsoft legelterjedtebb operációs rendszere, megelőzve a 2001-ben piacra dobott Windows XP-t. A szoftvert sokan a legjobban sikerült Windowsnak tartják, utódának, a Windows 8-nak nem lesz egyszerű dolga, ha fel akar nőni elődjének sikeréhez.

Adódik a kérdés, hogy a lassan két éve megjelent Windows 7 SP1 után lesz-e második szervizcsomag, a Microsoft azonban eddig semmi jelét nem adta annak, hogy ilyet tervezne. A szervizcsomagok ideje egyébként is lejáróban van, azok még annak a kornak a maradványai, amikor nem volt elterjedt az internet és az automatikus, távoli frissítés. Könnyen elképzelhető, hogy a Windows 8-hoz már egyáltalán nem érkezik már egyetlen Service Pack sem.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról