Szerző: Gálffy Csaba

2013. január 31. 12:33

Féléves haladékot kaptak a Google Sync felhasználók

Megkíméli az új Windows Phone vásárlókat a Microsoft és a Google átmeneti megoldása, amellyel sikerült áthidalni az ingyenes Exchange ActiveSync-támogatás lekapcsolását. A két cég egyezsége értelmében a Google meghosszabbítja a Sync támogatását - de csak a Windows Phone esetében.

A Google és a Microsoft tárgyalásainak eredményeképp a keresőóriás meghosszabbította az Exchange protokoll támogatását a Windows Phone-t használó felhasználói számára, így július 31-ig még csatlakoztathatóak új készülékek a szolgáltatáshoz, e határidőt követően azonban csak a már működő szinkronizációs kapcsolatok működnek majd. A Microsoft szerint júliusra elkészül a nyílt protokollok támogatása.

Mint arról beszámoltunk, a Google eredeti tervei szerint január 30. után megszűnt volna az ingyenes Exchange ActiveSync-támogatása, ezután új készülékekkel már nem működött volna együtt a névjegyzék és a naptár szinkronizálása. Ezt a határidőt tolta most ki a Google fél évvel a Windows Phone-t használó Google-felhasználók számára. A Microsoft bejelentette, hogy júliusig az operációs rendszer szintjén implementálja majd a Google által a jövőben támogatott nyílt névjegykezelő és naptáras szabványokat, a CardDAV és CalDAV protokollokat, így a két cég egyezsége értelmében folyamatosan elérhetőek lesznek a Google-szolgáltatások a Microsoft telefonján is.

Fennakadás nélkül működik.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Google Sync fél éves meghosszabbítása nem vonatkozik azonban a Windows 8 beépített modern alkalmazásaira, így a People és a Calendar alkalmazás tegnaptól már nem tud új kapcsolatot létesíteni. A január 30 előtt létrejött szinkronizációs beállítások működőképesek maradnak, a Windows 8-as gyári alkalmazások közül a jövőben azonban kizárólag az IMAP-alapú levelező lesz képes megjeleníteni a Google felől jövő adatokat, a People és a Calendar (amelyek az Exchange protokollt használták) azonban nem.

A Microsoft idevonatkozó bejegyzése szerint a névjegyek szinkronizálása nem áll le, saját online szolgáltatásán keresztül, közvetve képes letölteni és a számítógép felé eljuttatni a Google-ban tárolt névjegyzékét, a naptárszinkronizációra azonban nincs még ilyen közvetett megoldás sem egyelőre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról