Szerző: Koi Tamás

2013. január 29. 13:41

Bekapcsolható az LTE a T-Mobile-os iPhone 5-ön

Immár a magyarországi T-Mobile LTE-hálózatán is teljes mértékben kihasználhatók a tavaly ősztől kapható iPhone 5 hálózati képességei, miután az operációs rendszer frissítése után a készülékek hajlandóak kommunikálni a gyorsabb elérést biztosító APN-en keresztül is.

Az iOS rendszerszoftver legfrissebb, 6.1-es változatának telepítése után immár a magyarországi T-Mobile hálózatán is képesek LTE-technológiával kommunikálni az Apple iPhone 5 okostelefonjai. A készülékben lévő rádiós egység már a megjelenésekor képes volt hardveresen kezelni a gyorsabb hálózatot, az Apple azonban csak bizonyos régiókban tette lehetővé a csatlakozást, jóllehet az új iPhone egyik fontos megkülönböztető jegye éppen a gyorsabb adatkommunikáció volt.

A magyar T-Mobile előfizetőknek szinte napra pontosan négy hónapot kellett várniuk arra, hogy a hazai LTE-hálózathoz hangolt szoftverfrissítés megérkezzen - az iOS 6.1 egyébként a magyar mellett számos más szolgáltató hálózatára kiterjedően is engedélyezte az LTE-alapú adatkommunikációt. Mint ismeretes, a magenta operátor az 1800 MHz-es frekvenciasávban biztosít LTE-szolgáltatást tavaly január óta, amihez eleinte csak adatalapú díjcsomagokat lehetett igénybe venni, decembertől viszont már hangalapú tarifákba is integrálták a szolgáltatást.


Forrás: Appleblog

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Ekkor jelentek meg a kifejezetten az iPhone-okhoz létrehozott ikon díjcsomag új változatai, melyek már tartalmaztak olyan APN-elérést, amivel a telefonok az LTE-hálózatra tudtak volna csatlakozni, ha ez az opció szoftveresen elérhető lett volna rajtuk. Időközben a T-Mobile kínálatában megjelent több olyan okostelefon is (Samsung Galaxy S III LTE, Nokia Lumia 920/820), melyek képesek a gyorsabb hálózatban rejlő lehetőségeket kihasználni.

Az LTE-hálózat az eddigi felhasználói tesztek alapján ideális körülmények közt a HSxPA-hálózatokhoz képest jelentős sávszélesség-többlettel rendelkezik - a szoftverfrissítés telepítése után a telefonjukat a lefedettségi területen használó előfizetők nagyjából maximum 30-60 Mbps letöltési sávszélességre és 20-30 Mbps feltöltési sávszélességre számíthatnak (ezek hangsúlyozottan nem elméleti értékek, hanem ténylegesen elérhető sebességhatárok).

Hazánkban a T-Mobile mellett a Telenor is rendelkezik LTE-szolgáltatással, ugyanabban a frekvenciasávban, mint versenytársa. Az Apple weboldalán szereplő információk szerint a frissített iPhone 5-ök a Telenor hálózatán nem képesek a gyorsabb adatkommunikációra

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról