:

Szerző: Koi Tamás

2013. január 25. 11:02

A Belkiné lesz a Linksys

Megvan a vevő a lakossági és kisüzleti hálózati megoldásokat gyártó és fejlesztő részlegére a Ciscónak. A Linksyst az elsősorban szórakoztatóelektronikai kiegészítőkben és hálózati berendezésekben utazó Belkin veszi meg, még idén tavasszal.

A Belkin tulajdonába kerül a Cisco lakossági és kisüzleti hálózati megoldásokat gyártó és fejlesztő részlege, a Linksys. A két vállalat már megegyezett a részletekben, nyilvánosságra azonban csak annyit hoztak a felek, hogy az üzlet még idén márciusban, vagyis viharos gyorsasággal végbemehet. A Belkin tervei szerint megtartaná a Linksys márkanevet, a két márka termékkínálatával pedig a piac nagyjából 30 százalékát tarthatná kézben.

A Linksys eladásának terveiről először tavaly decemberben beszélt nyilvánosan a Cisco. A cég nem sokkal ez előtt bízta meg a Barcalays-t az üzletág értékesítésével, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a korábban levezényelt akvizíciós stratégia nem hozta meg a várt eredményt. A vállalatnál 2011 nyara óta folyamatosan zajlik az alaptevékenységet nem támogató, veszteséges vagy gyengén nyereséges tevékenységek bezárása vagy eladása. Ennek a stratégiának a keretében a cég teljesen ki akar vonulni a fogyasztói piacról, amelyet erőteljes verseny, a differenciáló képesség hiánya és alacsony nyereség jellemez.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A magpiacon kívülre történő terjeszkedés része volt 2003-ban a Linksys megvásárlása, amelyet már akkor sem néztek jó szemmel a befektetők, mivel az otthoni hálózati cégnek jóval alacsonyabb volt a profithányada mint a Ciscóé. A Linksys az otthoni és kisvállalati hálózati eszközök piacának meghatározó szereplője volt, az azóta eltelt közel egy évtized alatt ez nem változott, noha a befolyása egyre csökken. A Linksys mellett a Cisco más, hasonló piacokat célzó üzletágától is megvált korábban, így például 2011-ben eladta a Flip kézi videokamerákat gyártó részleget, amit alig két évvel korábban vásárolt meg.

A cég 2003-ban 500 millió dollárt fizetett a Linksysért, azt egyelőre nem tudni, hogy mennyiért adott túl rajta. Az üzletág eladása kapcsán már korábban felmerült, hogy egy zsúfolt piacon, alacsony nyereséggel működő vállalatot biztosan az eredet vételár alatt fogja tudni értékesíteni a Cisco.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.