Szerző: Bodnár Ádám

2013. január 21. 08:58

Februártól többe kerül Windows 8-ra frissíteni

Január 31-én véget ért a Windows 8 kedvezményes frissítési időszaka, februártól csak jóval drágábban lehet megvásárolni az upgrade licencet - tette közzé a hivatalos blogban a Microsoft.

A Windows 8 megjelenése kapcsán az egyik legnagyobb meglepetést a korábbi operációs rendszerekről frissítést lehetővé tevő licenc alacsony árával okozta a Microsoft. Míg a Windows 7 és a korábbi verziók esetén az upgrade licenc ára száz dolláros nagyságrendű volt, a Windows 8 esetében 40 dollárba került az upgrade mindössze.

Drágul a frissítés

Ez a promóció azonban január 31-ig volt érvényes, ettől fogva jelentősen megdrágul majd a frissítés, írja a hivatalos Microsoft blog. A Windows 8 Pro upgrade edition ára 199 dollárra változik, a Windows 8 upgrade editionért pedig 119 dollárt kér a szoftvercég - ezek az árak egyébként megegyeznek a Windows 7 Home Premium és Professional upgrade licencek áraival. Emellett elérhető lesz a "sima" Windows 8-ból vállalati használatra alkalmasabb Pro verziót varázsoló csomag, amelyért 99 dollárt kell fizetni, valamint a Windows 8 Media Center Pack, amely 9,99 dollárba kerül.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Szintén 2013. január 31-én megszűnik a Windows Upgrade Offer promóció, amelynek keretében a Windows 7-tel telepített új PC-t vásárló ügyfelek jelképes, 15 dolláros áron kapták meg a Windows 8-at. A konstrukciót azért indította el tavaly júniusban a Microsoft, hogy az új operációs rendszer közeledésének hírére a vevők ne halasszák el tömegesen a PC-vásárlásaikat. Mivel az új szoftver már piacon van, a konstrukció feleslegessé vált, ezért kivezetik a piacról.

A Windows 8 tavaly augusztusban vált elérhetővé a mennyiségi licencvásárló ügyfelek számára és október végén jelent meg a boltokban. A NetMarketShare adatai szerint 2012 utolsó hónapjaiban meredek emelkedésbe fogott a Windows 8 elterjedtségét jelző grafikon az internetezők körében, azonban a szoftver részesedése még így is csak 1,72 százalék volt decemberben. Magyarországon a Gemius Rankings szerint a netezők 1,4 százaléka használ Windows 8-at, a HWSW látogatóinak körében az arány azonban megközelíti a 7 százalékot.

Lejártak az előzetesek

A Windows 8-ból két, hétköznapi használatra alkalmas előzetest adott ki a Microsoft, a Consumer Preview és a Release Preview azonban 2013. január közepén lejárt, az operációs rendszerek január 15. óta óránkénti újraindulással hívják fel a figyelmet arra, ideje lenne megvásárolni a végleges verziót vagy visszatérni egy korábbi változatra.

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról