:

Szerző: Dojcsák Dániel

2013. január 17. 09:27

Superweek: San Francisco a Mátrában

Idén januárban is webanalitikai fellegvárrá változik Galyatető, a Superweek programja 2013-ban is ütős lett. Találkozhatunk szakértő előadókkal az USA-ból, Dániából, Izraelből, Franciaországból. A fő vendég John Mueller, a Google vezető webes trendelemző munkatársa.

A keresés, forgalomelemzés és tervezés évről-évre fontosabbá válik, s idő közben az asztali webes környezet mellett felnőtt a mobilweb, a mobil app világa is és cseppet sem lassulnak a folyamatok. Mérni is analizálni kötelező, ha valaki üzletet visz és nem csak szórakozik a digitális világban. Sajnos még mindig sokan hiszik azt, hogy a SEO egyet jelent az eszetlen versengéssel a jobb Google találati listás helyezésért. Nyilván az is fontos, hogy az interneten bolyongó célcsoportba tartozó netezőket valahogy a webshopba csábítsa a kereskedő, de bármilyen felületről, webes kereskedelemről, médiumról, szolgáltatásról vagy játékról van szó, a felhasználó megismerése, kiismerése, irányítása, célba juttatása és megtartása kritikus.

Nemzetközi top analitikai szakértők Galyatetőn

A nem csak Magyarországon, de Európában is különlegesnek számító Superweek konferencia ezeket a területeknek a szakértőit hozza össze ismét. A korábbi évekhez hasonlóan a program középpontjában a terület egyik legfontosabb eszköze, a Google Analytics áll - Scott H. Herman, a GA Premium implementációval foglalkozó globális vezetője mutatja be a ma elérhető legmagasabb színvonalú finomságait. A résztvevők bepillantást nyerhetnek a webes ipar legnagyobb szolgáltatóinak világába.

Kissé kézzelfoghatóbb, itthon is hasznosabb tudást jelent majd a szintén a Google központból érkező, webes optimalizálással foglalkozó Jesse Nichols, aki a tavaly év végén debütáló Universal Analytics rejtelmeibe vezet be. Az új mérési szisztéma eltér a korábbi alapelvektől és a felhasználó központú mérésből indul ki. Tanulságos és gondolatébresztő előadásra számíthatunk. A Google színeiben újra itt lesz a svájci központból Gary Illyés, aki a crawlerek működésével kapcsolatban tart előadást. Idén a tipikus rossz manőverek állnak a középpontban, amiket érdemes kihagyni, ha valaki szeretné felszínen tartani webes felületeit a keresőben.


A 2012-es Superweek fő előadói, Nick Mihailovski, Caleb Whitmore, Justin Cutroni

A háromnapos esemény egy nyolcórás analitikai tréninggel kezdődik, amit Julien Coquet, a Digital Analytics Association francia vezetője celebrál. Az egész napos fejtágításon fontos szerepet kapnak az online és offline adatokra alapozott analatikai célok, üzleti indikátorok. A résztvevők megtanulhatják hogyan kell célokat definiálni és azokból hogyan lesznek teljesítmény mérésre alkalmas jelzések. Ezen felül a webanalitikai riportelemzés rejtelmeibe is belegázolhatnak a hallgatók, a nap folyamán az adattáblák értelmezésére, az értékes részek kiemelésére tanít a szakértő, illetve délután az egyedi riportkészítés és a fejlett funkciók helyes használata is terítékre kerül.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A kampánytervezők, márkamenedzserek sem maradnak tartalom nélkül, az izraeli Yehoshua Coren a PPC kampányoptimalizálás csúcsait mutatja be, Phil Pearce pedig amellett, hogy egyik nap az Adwords kezelés során segít pénzt spórolni a hirdetőknek, bemutatja a “Black Hat” analitikát is, persze csak ismeretterjesztő céllal. Kristoffer Ewald, a dániai Netbooster képviselője pedig az észak-európai régióban gyűjtött sok éves tapasztalat alapján beszél majd a nagy volumenű és kritikus mérések nehézségeiről.

Friss tudás

A konferencián a szakma legfrissebb tudásanyaga összpontosul, Bánóczy Zoltán főszervező szerint a résztvevők körülbelül 4-5 hónapnyi versenyelőnyt tudhatnak magukénak, körülbelül ennyi időbe kerül, mire a szakértői blogok, szaklapok és a mainstream szakma berkein belül is lecsapódik, kikristályosodik a csúcsszakértők, és a Google dolgozók által már most is látható képlet. A klasszikus témák mellett több teret kap idén a Big Data, a mobilos, okostelefonos igények és általában az adatközpontú kultúra, amiről Tóth Zoltán, a Prezi.com szakértője beszél majd.

A háromnapos rendezvény 2013-ban már teljesen angol nyelvű, ami az előadásokat illeti, ami azt is jelenti, hogy az egyébként magyar anyanyelvű előadók is angolul prezentálnak a jelentősebb regionális érdeklődés miatt. A napközbeni tömény fejtágítás után este egészen másfajta “log-ok” kerülnek középpontba, a rendezvény egyik kötelező elemévé vált tábortűz mellett lehet személyesen is beszélgetni az előadókkal, szakértőkkel. A január 22-24 közötti rendezvény teljes programja és a további részletek a Superweek.hu oldalon találhatóak. A HWSW idén is részt vesz a konferencián, egy-egy kiemelt téma feldolgozása jövő héten a web rovatban olvasható lesz majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.