Szerző: Koi Tamás

2013. január 11. 12:00

Bővül a T-Home videotékája

Újabb hollywoodi filmstúdió mozifilmjeivel bővül a T-Home online videotékájának választéka. A bővítés jót tehet a video on demand szolgáltatások lassan felívelő hazai népszerűségének.

Újabb hollywoodi filmstúdióval kötött szerződést a Magyar Telekom, ezzel a bizonyos T-Home szolgáltatásokon keresztül elérhető video on demand tartalomkínálat jelentősen bővülhet. A szolgáltató hazánkban elsőként kínált internetes videotékát a T-Home IPTV ügyfeleknek, a rendszert azóta már tabletekről és okostelefonokról is el lehet érni. A tartalomkínálatot korábban számos kritika érte, ez az új stúdió, a Columbia Pictures (Sony) bevonásával javulhat.

A T-Home IPTV és Interaktív Sat TV szolgáltatások online videotékája jelenleg több ezer filmet kínál a legkülönfélébb műfajjal. A tartalmaknak jelenleg nagyjából 10 százaléka ingyenes, a mozifilmek kölcsönzésének átlagára 400-500 forint - tudtuk meg a Magyar Telekom sajtóosztályától. A T-Home online videotékájának kínálatában a Columbia mellett a Warner, a Disney és a Universal Pictures stúdiók filmkínálata található meg.


Okostelefonokról is elérhető

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A videotéka bővítésével párhuzamosan a szolgáltató az Archív TV-nek nevezett catch-up tv funkciót is bővíti- ebben egyes tévécsatornák válogatott műsorai nézhetők vissza korlátozott ideig. A kínálatba az RTL Klub és az RTL II mellett a napokban bekerülnek a TV2 és a Story4 műsorai is, emellett új, előfizetéses video on demand szolgáltatásként megjelennek a rendszerben az AXN tévécsatorna tartalmai, jellemzően sorozatok.

A Telekom szerint a tavaly év végi időszakban az internetes téka forgalma jelentősen nőtt, igaz ebben az időszakban értelemszerűen többen is tévéznek otthon. A forgalom növekedéséhez hozzájárulhat, hogy a T-Home videotéka-szolgáltatását immár több mint 300 ezer magyar háztartás éri el, emellett a szolgáltató tavaly ősszel mobil eszközökön is elérhetővé tette a teljes filmkínálatot.

A T-Home szolgáltatások mellett hasonló jellegű videotárral rendelkezik a UPC Magyarország és az Invitel digitális kábeltévé-, illetve IPTV-szolgáltatása is. A UPC öt nagy stúdióval és közel tíz helyi forgalmazóval kötött eddig szerződést, választéka ma nagyjából 700 filmből áll. A cégnél a stúdiók mellett ma húsz tévécsatorna szolgáltat tartalmat a catch-up tv szolgáltatáson keresztül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról