Szerző: HIRDETÉS

2012. december 17. 11:38

Ütőképes középvállalati tároló Japánból

A Hitachi Data Systems távolról sem ismeretlen a tárolók világában, a japán vállalat régóta tagja annak a szűk körnek, amely a legnagyobb szervezetek leginkább teljesítményigényes feladataira nyújt csúcskategóriás adattárolási megoldásokat. A Hitachi tárolókat ráadásul más cégek kínálatában is megtaláljuk.

A korábban kizárólag a csúcskategóriát kiszolgáló cég idén tavasszal belépett a midrange szegmensbe is, méghozzá egy ütőképes portfólióval. A Hitachi jól felismerte, hogy a közepes vállalatok oldalán mik az adattárolással kapcsolatos legfontosabb igények: nagy teljesítmény, egyszerű kezelhetőség és a befektetések biztonságának garanciája.

A HDS még 2011-ben vásárolta fel a BlueArc vállalatot, amely nagy teljesítményű NAS platformjával vált ismertté. E technológia felhasználásával született meg a Hitachi Unified Storage (HUS) termékcsalád. A BlueArc FPGA-val gyorsított NAS platformja élvonalbeli teljesítményt biztosít hagyományos (NFS, CIFS) protokollok használata mellett is, így könnyen integrálható meglevő architektúrákba és alkalmazási környezetekbe, anélkül, hogy egyedi protokollok támogatásával kellene foglalkozni.

A HUS az egyesített tárolók közé tartozik, egyszerre használható SAN-on NAS-ként is, valamint a Hitachi Content Platform felhasználásával objektumtárolóként. A termékcsalád négy tagot számlál (HUS 110, 130, 150, VM), amelyek mind dual aktív-aktív kontrolleres felépítésűek, a fő eltérések a bővíthetőségben vannak. A HUS 110 alapmodell kapacitása legfeljebb 360 terabájtig növelhető 2U vagy 4U méretű keretek révén, a HUS 130 esetében a felső korlát 756 terabájt, míg a HUS 150-nél 2,9 petabájt az elérhető csúcskapacitás. A tárolókban természetesen vegyesen lehet LFF (3,5”) és SFF (2,5”) SAS diszkeket és SSD-ket használni, utóbbiakból a HUS 110 és 130 legfeljebb 15 darabot, a HUS 150 pedig 30 darabot támogat.

A HUS család alapszolgáltatása a tiering, vagyis az adatok automatikus mozgatása az eltérő teljesítményű meghajtók (HDD, SSD) között, előre meghatározott szabályrendszerek alapján. A tárolók rendelkeznek külső storage-ok virtualizációjának képességével is, képesek más gyártóktól származó termékeket bevonni felügyeleti ernyőjük alá és a rétegezést kiterjeszteni rájuk is. Ezzel a megoldással biztosítható a korábban megvásárolt berendezésekről történő adatmigráció, illetve azok továbbhasználatának lehetősége. A HUS 100 ezenkívül nagy teljesítményű távoli replikációs képességgel is bír, amely nincs negatív kihatással az I/O teljesítményre.

A HUS család tagja a HUS VM, amely a HUS hardverét és a csúcskategóriás Hitachi Virtual Platform (VSP) szoftverét egyesíti, megfizethető áron hozzáférhetővé téve azokat a felső kategóriás képességeket, főképp a külső tárolók virtualizációját, amelyeket eddig csak a VSP vásárlói érhettek el. A HUS VM akár 64 petabájt blokk kapacitást képes virtualizálni, amit 256 gigabájt RAM cache és akár 128 darab SSD gyorsít. Az áteresztőképességet 32-32 FC-port biztosítja a belső és külső diszkek felé, portonként 256 hoszt támogatásával.

A Hitachi saját fejlesztésű menedzsmentfelülete, Hitachi Command Suite immár a gyártó teljes termékportfólióját képes egységesen kezelni, így a HUS mellett annak elődjét, az AMS sorozatot és a csúcskategóriás Hitachi Virtual Storage Platformot és a HUS VM-et is. Az elterjedt platformok teljes körű támogatást élveznek, a HUS tárolók zökkenőmentesen illeszthetők Windows/Hyper-V, vMWare, Linux, Solaris, AIX, HP-UX, Tru64, NetWare vagy akár IBM z/OS mainframe környezetbe is.

A Hitachi tárolókínálatáról bővebben a www.storagekereso.hu oldalon olvashat.

[Az AVNET megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról