Szerző: Koi Tamás

2012. december 10. 09:22

Okostelefonnal is irányíthatók a T-Home beltéri egységek

A hónap elején újabb kényelmi funkció jelent meg a T-Home IPTV platformon, a beltéri egységek mostantól okostelefonokkal is távirányíthatók.

Mostantól a berendezés mellé biztosított, infravörös jeladóval ellátott távszabályzó mellett akár okostelefonjaikkal is távirányíthatják az IPTV szolgáltatás beltéri egységeit a T-Home előfizetők. A rendszer működéséhez a Magyar Telekom saját fejlesztésű alkalmazását kell letölteniük és telepíteniük - ez már egyébként a harmadik olyan okostelefonos app, melyet kiadott a cég a tévés platformhoz.

A T-Home Távirányító alkalmazással az infravörös távirányító gyakorlatilag összes funkciója kiváltható, emellett a fejlesztők szerint az alkalmazással sokkal egyszerűbb szöveget bevinni például a keresőmezőbe, mint a távszabályzó gombjait nyomkodva. Az okostelefont és a beltéri egységet a használat előtt szinkronizálni kell (a Telekom összerendelésnek nevezi ezt a folyamatot), melynek feltétele, hogy mindkét készülék ugyanazon a hálózaton működjön.

A Telekom az IPTV-szolgáltatások mellé azoknak az ügyfeleknek biztosít Wi-Fi rádióval ellátott routert, akik internetelőfizetést is vásárolnak a cégtől, a távirányító funkció tehát nem működik önálló IPTV telepítések esetén, valamint akkor, ha optikai hálózaton érkezik a jel a lakásba (FTTH). Az alkalmazás különlegessége, hogy nem kizárólag egy beltéri egység vezérelhető vele, hanem a lakásba telepített összes berendezést képes kezelni a rendszer.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Távirányító app koncepciója nem teljesen új keletű, a Magyar Telekom előtt már számos tévégyártó (különösen akik okostelefont is gyártanak) elkészítette a saját távszabályzó appját okostévékhez, emellett az Apple is régóta biztosít ilyen megoldást saját, korlátozott funkciójú beltéri egységéhez, az Apple TV-hez. Ez a rendszer ugyanakkor a tévé típusától teljesen független, emellett az összes, T-Home hálózatban valaha forgalomba hozott beltéri egységgel kompatibilis.

Az új app immár a harmadik olyan alkalmazás, mellyel a Telekom a 2006-ban megjelent IPTV platformhoz extra funkciót igyekszik biztosítani. Elsőként a Műsorújság nevű app készült el több platformra is, mellyel a tévéműsor böngészésén túl bizonyos adásokat a telefonon is lehet nézni, illetve távolról is be lehet programozni a vevőegységet felvételre. A T-Home on-demand videotékájának okostelefonos és tabletes vetülete, a Moziaréna nevű alkalmazás pedig idén szeptemberben készült el.

A Távirányító app elérhető a Google Play Store-ból és az iTunes-ból. A program működéséhez Android 1.5 vagy újabb operációs rendszerrel ellátott androidos eszköz, illetve iOS 4.3-at vagy újabbat futtató iPhone/iPod touch szükséges.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról