Szerző: Bodnár Ádám

2012. december 7. 11:12

Kevesebb processzort gyártat az AMD

Az AMD mai bejelentése szerint meghosszabbította megállapodását a cég chipgyártási tevékenységéből létrehozott, arab tulajdonú Globalfoundries szerződéses gyártóval. A megállapodás értelmében 2014 első negyedévéig biztosan készülnek AMD processzorok a Globalfoundriesnál.

Az AMD idén tavasszal szállt ki teljesen a félvezetőgyártásból azáltal, hogy megszabadult a Globalfoundriesban birtokolt tulajdonrészétől. A Globalfoundries létrejöttekor az AMD 34,2 százalékos részesedést birtokolt a lapkagyártó cégben, a tulajdonrésze azonban 2009 óta fokozatosan csökkent, idén tavasszal pedig a megmaradt 8,8 százaléktól is megvált. Ezzel a Globalfoundries teljesen a Mubadala Development befektetési alap tulajdonába került - ez az Egyesült Arab Emirátusok kormányának befektetési eszközkezelője.

Kevesebb wafert vesz a cég, megfizet érte

A váltással együtt az AMD módosította a megkötött gyártási szerződését. Korábban a vállalat a kihozatal arányában, a működőképes lapkák után fizetett a Globalfoundriesnak, március óta azonban a megmunkált waferek után kompenzálja a gyártót, tekintet nélkül a selejthányadra. A friss bejelentés szerint megköttetett a következő megállapodás az AMD és a Globalfoundries között, amelynek elsődleges célja a vállalat veszteségeinek csökkentése és a készpénztermelő képesség helyreállítása - az AMD előrejelzése szerint erre legkorábban 2013 második felében kerülhet sor.

Az idei negyedik negyedévben az AMD mindössze 115 millió dollár értékben vásárol wafereket a szerződéses gyártótól, jövőre pedig összesen mintegy 1,15 milliárd dollárt fizet majd ki a Globalfoundriesnak. A számokra nézve feltűnő az idei negyedik negyedévre szánt alacsony összeg, amely a PC-piaci gyenge kereslettel és az AMD termékeinek relatív versenyképtelenségével magyarázható. Rory Read, az AMD vezérigazgatója a harmadik negyedéves eredmények bejelentésekor elmondta, a vállalat bevételének 85 százaléka származik a PC-piacról jelenleg, ahol még sokáig nem várható fellendülés. 2014 első negyedévére 250 millió dollárnyi rendelést vállalt be az AMD, 2014 hátralevő részére pedig 2013-ban köti meg a megállapodást.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Mivel az AMD a korábbi vállalásainál kevesebb wafert vásárol a Globalfoundriestól, összesen 320 millió dollárt fizet ki a szerződéses chipgyártónak a szerződés módosításai okán. Ebből 80 millió dollár készpénzt ebben a negyedévben, további 40 millió dollár készpénzt a januári negyedévben, illetve egy 200 millió dollár értékű váltót ("promissory note"), hogy megkímélje készpénztartalékait. A chipgyártóval kötött szerződés módosítása a jelenleg zajló negyedévben 165 millió dolláros egyszeri kiadásként jelentkezik majd az AMD könyvelésében, adta hírül a cég.

Sztenderdizálódó gyártás

Az AMD attól is beszámolt, hogy a jövőben termékeinek gyártását egyre inkább sztenderd 28 nanométeres eljárásra viszi át, ezért csökkentei fogja a Globalfoundries számára kifizetett, gyártástechnológiai fejlesztéseket fedező kiadásait - pontos összeget a vállalat nem közölt. A HWSW szerint a Gloablfoundries a következő lépésként fel fogja adni az AMD processzorai által eddig használt nagy teljesítményű félvezetőtechnológiát, mivel nem lesz képes kifizetődővé tenni annak fenntartását.

A kaliforniai processzorgyártó eközben egyre inkább ugyanazokat bérgyártói kapacitásokat és technológiákat használja, mint amelyek a piacon bárki más számára is hozzáférhetők. Ezek a technológiák azonban már nem optimalizáltak a cég termékeire, céljuk a közös nevező megtalálása több tucat ügyfél igényei alapján, miközben a bérgyártók figyelme és mérnöki erőforrásai is megosztottak több tucatnyi ügyfél közt. Az AMD gyártástechnológiai lépéshátránya így csak fokozódni fog a jövőben az Intellel szemben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról