Szerző: Koi Tamás

2012. december 7. 12:18

LTE-s okostelefonokkal egészült ki a T-Mobile kínálata

Mától több, LTE-képes okostelefonnal egészül ki a T-Mobile készülékportfóliója - ezekkel a telefonokkal már teljes mértékben kihasználhatók azoknak a díjcsomagoknak a képességei, melyek a hónap elején jelentek meg, vagy változtak a szolgáltatónál. A cég rövid távon az LTE jelentős előretörésére számít.

Mától több új, LTE-képes okostelefonnal egészült ki a T-Mobile portfóliója, a 4G-snek nevezett hálózatot így immár nem csak mobilnet-modemekkel és tabletekkel lehet használni. A szolgáltató ehhez a hét elején alakított át a díjcsomag-kínálatát, emellett jövőre további változásokat tervez - hangzott el a T-Mobile péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.

Új sebességfokozat

Ahogy azt a HWSW korábban megírta, december 1-től egyes Mozaik díjcsomagoknál is elérhetővé vált az LTE hálózat teljes kapacitásában, így a Mozaik L, XL és XXL díjcsomagok előfizetői tarifaváltás nélkül használhatják ki az új technológiában rejlő lehetőségeket. A T-Mobile egyébként 60 Mbps elméleti letöltési sávszélességet és 22 Mbps elméleti feltöltési sávszélességet kínál ügyfeleinek (ebből az abszurd szabályozási előírások miatt 0 Mbps-t vállal), míg a december 1. előtt ezeknél a díjcsomagoknál 21 Mbps letöltési és 5,7 Mbps feltöltési sávszélesség volt a határ.

A társaság mától négy olyan mobilt is szerepeltet a kínálatában, mely az új díjcsomagokkal használható az LTE-hálózaton. Ezek a Nokia Windows Phone-os újdonságai, a Lumia 820 és 920, valamint a Samsung Galaxy S III és a Galaxy Note II LTE-s verziói. Bár a kínálatban szeptember vége óta szerepel, és a szolgáltatás is megjelent hozzá, a kurrens Apple csúcsmobil, az iPhone 5 annak ellenére nem tud feljelentkezni az LTE-hálózatra, hogy a hardver egyébként alkalmas lenne erre. A T-Mobile illetékesei a sajtótájékoztatón a HWSW kérdésére elmondták, a cég egy szoftverfrissítésre vár az Apple részéről, mely remélhetőleg még karácsony előtt megérkezik - erre azonban semmilyen garancia nincs.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a jövő év elején a várakozások szerint már minden új felsőkategóriás okostelefon LTE-képes lesz, a társaság erre készülve további hálózatbővítést tervez. A szolgáltató LTE-hálózata jelenleg a főváros egészére, az agglomeráció egy részére és néhány vidéki városra (összesen 60 településre) terjed ki, a jövő évi tervek közt szerepel újabb vidéki települések bekapcsolása, valamint az UMTS-hálózat lefedettségének és sávszélességének növelése ott, ahol ez a rendelkezésre álló frekvenciáknak köszönhetően lehetséges.

A versenytársak még várnak

A T-Mobile mellett jelenleg a Telenor Magyarország rendelkezik LTE-hálózattal, de egyelőre nincs napirenden a szolgáltatás kiterjesztése a hangalapú díjcsomag-családokra. A vállalat jelenleg nagyjából 60 településen kínál LTE-szolgáltatást a Hipernet tarifacsaládban, amivel elsősorban a vezetékes internetszolgáltatásoknak kíván konkurenciája lenni - mondta el a HWSW-nek Kutas István, a szolgáltató kommunikációs igazgatója. A Vodafone-nál egyelőre semmilyen LTE-alapú kereskedelmi szolgáltatás nem érhető el, a vállalat helyette láthatóan inkább a lefedettség növelésére helyezi a hangsúlyt. Az operátor rendelkezik jelenleg a legkiterjedtebb, az ország területének 90 százalékán elérhető 3G-s hálózattal, ebből a versenyelőnyből azonban egyelőre nem tudott tőkét kovácsolni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról