Szerző: Koi Tamás

2012. november 26. 11:59

Az egész világ beautózható a Google Earth-ön

Az egész világot be lehet autózni virtuálisan egy böngészőben futó program segítségével, melyet augusztus végén indított útjára egy japán fejlesztő.

Akár az egész világot körbe lehet autózni azzal a böngészőben futó programmal, melyet egy japán fejlesztő tett közzé idén ősszel. A 3D-s autószimulátor a Google Earth API-ra épül, mindez pedig azt jelenti, hogy a domborzati és tereptárgyakat kisebb-nagyobb pontossággal lekövető térképmegoldást használva nem csak az autó, hanem a lemodellezett tereptárgyak, épületek is 3D-ben jelennek meg.

Az egyszerű szimulátorban egy vörös színű kupét vezethet a felhasználó, az irányításhoz vagy a számítógép gombjai, vagy akár videojáték-kontroller is használható (csak Chrome böngésző esetén). Mint a legtöbb autószimulátorban, úgy a Google Earth-re épülő egyszerűbb változatban is több vezetési nézet közül lehet választani, emellett olyan apróságok tehetik hangulatosabbá az olykor kissé monotonnak tűnő vezetést (az utakon a felhasználón kívül egyetlen mozgó jármű sincs), mint az indexelés, vagy a vészvillogó kapcsolgatása.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A kocsikázás értelemszerűen azokon a területeken látványos, ahol az épületek és tereptárgyak részletesebben le lettek modellezve, így például Budapest belső területein járva a nevezetesebb épületek és az azokat összekötő fő úthálózat jól felismerhető, bár a domborzati viszonyokat olykor tévesen jeleníti meg az alkalmazás.

A "3D Driving Simulator on Google Earth" névre keresztelt webes szimulátor futtatásához kellő számítási teljesítménnyel rendelkező PC-re és értelemszerűen internetkapcsolatra van szükség. A környezet megismerésében sokat segít, hogy a helyszínek közt épp úgy lehet kereséssel mozogni, mint a Google Earth alkalmazás, vagy bármilyen Google Maps térképszoftver segítségével - a rendszer akár a beírt házszám alapján is képes elhelyezni az autót a virtuális földgömbön.

A 3D-s webes szimulátor mellett a fejlesztőnek, Kobajasi Katszuominak számos hasonló projektje van, így a programozó saját weboldalán keresztül többek közt elérhető Google Mapsre épülő 2D-s és 3D-s szimulátor is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról