Szerző: Koi Tamás

2012. november 23. 15:17

Xbox TV-n dolgozhat a Microsoft

Tévékészülékre köthető, a játékkonzolokkal rokon set-top boxot tervez piacra dobni a Microsoft jövőre, állítják a céghez közel álló források. A cég célja a minél szélesebb tartalomkínálat biztosítása a jelenleginél lényegesen jobban skálázható új generációs Xbox-architektúra segítségével.

Kifejezetten multimédiás tartalomfogyasztásra fókuszáló Xbox konzolt kíván piacra dobni jövőre a Microsoft, írja a The Verge több, a céghez közel álló névtelen forrásra hivatkozva. Az újdonság a 2013-ban megjelenő új Xbox-portfólió szerves része lesz majd, illetve a leírások alapján felfogható egyfajta korlátozott képességű Xboxnak, mellyel a redmondi cég célja, hogy a tartalomszolgáltatói piacon is erősebb pozíciókat szerezzen magának.

Az új Microsoft konzolok várhatóan a jövő évi karácsonyi szezonra kerülhetnek a boltok polcaira, a kínálatban a jelenlegi Xbox 360 utódjának számító, teljes értékű otthoni konzolgép, illetve annak feltételezhetően egy-két variánsa, valamint az olcsóbb, multimédiás beltéri egységként funkcionáló Xbox szerepelhet majd. Az eszköz a Verge értesülései szerint a Windows 8 alapfunkcióit tartalmazza majd, és a multimédiás tartalomfogyasztás mellett elsősorban az alkalmi játékosoknak szánt címeket futtathatja.

A platformra az Xbox Live szolgáltatás részeként eddig is bőséges médiatartalom-választék vált elérhetővé, így például régiótól függően beépült a rendszerbe az Xbox Music és Xbox Video, emellett a Microsoft több tartalomtulajdonossal és over the top szolgáltatással is megállapodást kötött. A legnagyobb tartalomkínálattal rendelkező észak-amerikai régióban jelen van a platformon a Hulu, a Netflix, a last.fm vagy az ESPN. Más országokban a lokális tartalmak közt megjelennek a BBC, a ZDF, a Canal+ vagy a Sky Go on-demand tartalmai.

Még nem tudni, mit tud a hardver

A hardverrel kapcsolatban - akárcsak az Xbox 360 utódja esetében - semmilyen részlet nem áll rendelkezésre, pusztán annyit lehet tudni, hogy a Microsoft egy olyan beltéri egységet képzel el, mely készenléti állapotból egy-két másodpercen belül üzemkész állapotba kerül (egy Xbox 360 játék nagyjából egy perc alatt indul el a konzolt kikapcsolt állapotból).

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az új Xbox architektúra az eddig kiszivárgott információk szerint jóval skálázhatóbb lesz, mint a kurrens rendszer, ami azt jelenti, hogy a Microsoft árban és funkciókat tekintve is jobban szegmentálhatja a termékcsaládot. Ez széles szolgáltatáspalettát kínáló, alapvetően eltérő célokra használható Xbox termékkínálatot eredményezhet a jövő évi karácsonyi szezonra.

A Microsoft már a mostani Xbox 360 konzolgenerációnál is igyekezett legalább ár szerint differenciálni a különböző modelleket, a 2005-ben piacra került első két változat (Core, Premium) után érkezett a kisebb, illetve nagyobb háttértárral ellátott Xbox 360 Arcade és Elite, később pedig az Xbox 360 4 GB és 250 GB Edition. Ezek a konzolok ugyanakkor jóformán csak a háttértár méretében, és bizonyos külső jegyekben különböztek egymástól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról