:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. november 21. 10:58

A legújabb Windows Server is elérhető az Amazon felhőjében

Az Amazon infrastruktúraszolgáltatásán is elérhető a Windows Server 2012, tette közzé tegnap egy blogbejegyzésben az Amazon Windows-csapatának vezetője, Tom Rizzo, akit a redmondi szoftvercégtől igazolt a cloudszolgáltató.

Az Amazon felhőjében eddig is elérhető volt Windows Server 2008 és R2, most a Windows Server 2012-vel bővült a repertoár. A Microsoft legújabb szervere minden régióban elérhető és ingyenesen tesztelhető is - az Amazon szokása szerint havi 750 órányi gépidőt ingyen ad egy éven keresztül a legkisebb (micro) instance-on. Amennyiben valakinek elnyeri a tetszését a konstrukció, csak le kell állítania a micro instance-t és elindítania egy nagyobbat, ezzel megkezdődhet az éles, fizetős használat - az árak az instance típusától függően óránként 0,03 és 3,58 dollár között változnak az európai adatközpontban futtatva.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A vállalat összesen 31 különféle Windows Server 2012-re épülő rendszerképet tett elérhetővé a felhasználók számára 19 különböző nyelven. Egyes Windows Server 2012 rendszerképekben eleve benne van a SQL Server 2008 vagy a SQL Server 2008 R2, azonban mivel az adatbázisnak már újabb verziója is létezik, valószínűleg hamarosan ez is bekerül a kínálatba. Az AWS Elascic Beanstalk is támogatja már a Windows Server 2012-re írt .NET alkalmazások "provisioningjét".

Az Amazontól letölthető egy AWS Toolkit for Visual Studio szoftver, ennek a legújabb verziója már a Visual Studio 2012-vel és a .NET 4.5 keretrendszerre épült alkalmazásokkal is kompatibilis - ez a fejlesztést, debuggolást és telepítést segíti. Windows Server 2012-t persze nem csak az Amazon kínál a felhőjében, a legújabb operációs rendszer már elérhető a Windows Azure-ön, illetve a Rackspace-nél is például.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.