:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. november 14. 09:36

Windows 7-en is tesztelhető az Internet Explorer 10

A Microsoft korábbi ígéretéhez híven elérhetővé tette az Internet Explorer 10 előzetesét Windows 7 operációs rendszeren. A böngésző legújabb verziója eddig csak Windows 8-on futott, de mostantól azok is kipróbálhatják, akik az operációs rendszer előző változatát használják.

Az Internet Explorer 10 újdonságai elsősorban a teljesítmény és a webes szabványok támogatása köré csoportosulnak, emellett fontos még az érintésérzékeny vezérlés jobb támogatása, bár a Windows 7-et futtató eszközökön aligha ez lesz a legfontosabb érv a frissítés mellett, tekintve az érintőkijelzővel ellátott Windows 7-es eszközök alacsony számát és az operációs rendszer erősen korlátozott érintéses vezérlését.

Így aki Windows 7-en az IE10-re szavaz, leginkább a Chakra JavaScript-motor nagyobb sebességéből, a hardveres grafikus gyorsításból és a webes szabványok (HTML5, CSS3) szélesebb körű támogatásából profitálhat. Az IE10 a régebbi operációs rendszeren nem meglepő módon ugyanazt a felhasználói interfészt használja mint Windows 8-on, amely viszont megegyezik az IE9-ével, így aki átvált az új verzióra, teljesen zökkenőmentesen teheti meg, mindent ugyanott fog találni mint korábban. Ugyanez igaz a fejlesztőkre is, aki IE10-re dolgozik, mindkét operációs rendszeren ugyanazokat a képességeket használhatja, nem szükséges Windows 7-es verzióra külön optimalizálnia, jegyzi meg a Microsoft. Bővebben erről itt lehet olvasni.

Egy lépéssel a jelen előtt, itthon már 30 éve (x)

Az Accenture 70 éves krónikája minden tekintetben sikertörténet, kezdve az IT új világának úttörő szerepétől a mai FORTUNE GLOBAL 500 iparági vezető pozícióig.

Egy lépéssel a jelen előtt, itthon már 30 éve (x) Az Accenture 70 éves krónikája minden tekintetben sikertörténet, kezdve az IT új világának úttörő szerepétől a mai FORTUNE GLOBAL 500 iparági vezető pozícióig.

A Microsoft számára valószínűleg azért fontos a böngészőjének naprakészen tartása a Windows 7en is, mert még jó ideig ez lesz az uralkodó operációs rendszer a piacon, főleg ami a vállalati szférát illeti. A cégek körében pedig továbbra is viszonylag magas az IE használati aránya, feltehetően a csoportházirendből történő finom beállíthatósági lehetőségek miatt, amelyek a versenytárs böngészőkből jobbára hiányoznak.

A Windows 7-en futó Interner Explorer 10 első előzetesét nem csak fejlesztőknek, hanem végfelhasználóknak is fogyasztható formában tálalta a vállalat. A szoftver letölthető a Microsoft IE Test Drive weboldaláról. A végleges verzió 2013 elejére készül majd el, de addig valószínűleg további előzetesek érkeznek majd.

a címlapról