:

Szerző: Koi Tamás

2012. október 3. 16:07

Átalakítja a Hipernet-portfóliót a Telenor

Átalakítja a Hipernet mobilinternet-tarifacsaládját a Telenor, a szolgáltató új tarifáinál megszűnik néhány korábban a díjcsomagban foglalt opció vagy korlátlan forgalom, cserébe az előfizetők eltérő nagyságú kedvezménykeretet kapnak, melyet plusz opciókra költhetnek.

Lecseréli régi Hipernet díjcsomagjait a Telenor Magyarország, a több mint egy évvel ezelőtt bevezetett tarifacsalád új tagjainak ára és összetétele is változik. Szinte minden esetben más lett a maximális letöltési sebesség, illetve néhány korábban alapesetben a csomagban lévő szolgáltatás csak extra kedvezményként jár a Hipernet-tarifák mellé.

A megújult tarifacsalád havi díja belépőszinten 300 forinttal lett drágább, a havi 3000 forintba kerülő Hipernet Start éppúgy maximum 5 Mbps letöltési biztosít, mint elődje, a Hipernet 5, az adatforgalmi keret ugyanakkor 2 GB-ról 3 GB-ra nő. Lényeges változás a korábbi díjcsomaghoz képest, hogy míg a Hipernet 5 esetében a HTTP adatforgalom és az e-mailek letöltése nem számított bele az adatforgalmi keretben, addig az új konstrukciónál ezt az ingyenes opciót eltörölték, illetve csak kiegészítőként érhető el.

A havi ötezer forintba kerülő Hipernet 7-hez képest csaknem másfélszeresére növelt elméleti maximális letöltési sávszélességet kínál a Hipernet Active tarifa, ezer forinttal olcsóbban, mint a régebbi díjcsomag. A havi 4000 forintos előfizetési díjért cserébe előfizethető díjcsomag 5 gigabájtnyi adatforgalmat biztosít, a korlátlan böngészés és e-mailezés azonban itt sem jár már a díjcsomaghoz.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ezer forinttal drágábban, vagyis havi 5000 forintért az előfizető 20 Mbps maximális letöltési sávszélességet és 10 GB felhasználható adatforgalmi keretet kap, a 7000 forintos Hipernet Heavy 30 Mbps maximális letöltési sávszélességet biztosít a 9000 forintos Hipernet Pro pedig ennek a dupláját. Ez utóbbi két díjcsomagnál a megfelelő eszközzel igénybe vehető a Telenor LTE-hálózata, ez azonban egyelőre továbbra is csak azon a 60, zömében kistelepülésen érhető el, ahol a szolgáltató először bekapcsolta a nagyobb sávszélességet lehetővé tevő technológiát. A Telenor azóta sem nyilatkozott konkrétumokról a bővítési terveket illetően.

A díjcsomagok újdonsága a 2 év tarifahűség vállalása esetén biztosított kedvezménykeret, melynek összege az egyes tarifáktól függően különböző. Ezt a keretet többek közt olyan extrákra lehet elkölteni, melyek korábban részét képezték a díjcsomagoknak (pl. korlátlan böngészés és e-mailezés, vagy 100 GB éjszakai adatforgalmi keret).

A régi Hipernet díjcsomagokra október végéig lehet előfizetést kötni a Telenornál, utána már csak az új, most bejelentett tarifák lesznek elérhetők.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.