Szerző: Koi Tamás

2012. október 2. 14:04

Visszavásárolja a használt mobilt a Vodafone

Egyedi készülék-visszavásárlási programot indított október elején a Vodafone Magyarország. A Mobilbeváltó révén az operátor újabb előfizetőket próbál magához édesgetni, hiszen nem csak vodás készülékekért fizet, de a mobilért cserébe kapott kedvezményes kupont értelemszerűen csak a Vodafone-nál lehet levásárolni.

Új mobilvisszavásárlási programot indított október elsejétől a Vodafone Magyarország - a Mobilbeváltó újabb lehetőséget teremthet arra a szolgáltatónak, hogy ügyfeleket szipkázzon el a versenytársaktól, hiszen az ügyfél bármilyen használt mobilt leadhat a szolgáltatónál, a cserébe kapott kupont viszont értelemszerűen csak vodás készülék vásárlására lehet felhasználni. Bár a szolgáltató által alkalmazott árlista sokszor a piaci ár alá lő, valószínűleg több olyan tulajdonos számára lehet csábító a Mobilbeváltó, akik nem akarnak vesződni a régi készülék értékesítésével.

Az új mobilvásárlási program első lépése a független adatbázison alapuló értékbecslés - ez a mobil típusától, életkorától és állapotától függően kalkulál ki egy visszavásárlási értéket készülékre. A Vodafone weboldalán szereplő példák szerint egy iPhone 4 S-ért például "akár" 70 ezer, egy Samsung Galaxy S II-ért "akár" 45 ezer, egy Motorola Defy+ -ért pedig "akár" 10 ezer forintot fizet a szolgáltató. A mobil árát utalvány formájában kapja meg az ügyfél, amit legkésőbb három hónapon belül új készülék vásárlásába számítanak be a Vodafone-nál.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A használt berendezéseket az MPX (Mobile Phone Exchange) és a Vodafone által kiépített rendszer segítségével értékesítik, melynek során minden esetben azonos módon mérik fel a leadott termék állapotát - áll a szolgáltató által kiadott sajtóközleményben. A visszavásárolt eszközöket alaposan átvizsgálják, szükség esetén pótolják a hiányzó alkatrészeket, szoftvert frissítenek, és csak ezután szállítják tovább azokat például Kelet-Ázsiába vagy Afrikába.

A Mobilbeváltó szolgáltatás újabb eszköz lehet a Vodafone számára annak érdekében, hogy a mobilpiacon az ügyfélbázis méretét tekintve harmadik helyen stagnáló szolgáltató ügyfeleket szívjon el a versenytársaktól. A piros szolgáltató októberben induló új termékeivel (elsősorban a tegnaptól elérhető RED tarifacsomag-családdal) és kampányaival láthatóan részben azt a tényt próbálja kihasználni, hogy a számhordozási eljárásról szóló szabályok a hónap elejétől egyszerűbbé tették a mobilszámok hordozását.

A Vodafone szolgáltatásának bevezetését megelőzően a versenytársaknál is léteztek, illetve léteznek hasonló akciók, ám ott jellemzően egységes, fix összeget fizetnek egy leadott mobilért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról