Szerző: Gálffy Csaba

2012. október 2. 12:45

Új szoftvert kapott az Aruba Instant

Fontos újdonságokkal érkezik az Aruba Instant új szoftvere, az Instant Enterprise. A nevéhez méltóan az ingyenes frissítésként elérhető új firmware a kontroller nélküli WiFi-hálózatok vállalati funkcióira helyezi a hangsúlyt, de a kiterjesztett képességeket más szervezetek is ki tudják használni.

Kifejezetten kedvező árfekvésű, de "nagyvállalati szintű" WiFi rendszert mutatott be az Aruba. Az Instant Enterprise WLAN jó teljesítményt, biztonságot és skálázhatóságot nyújt, üzemeltetéséhez nem szükséges dedikált kontroller. Az Instant Enterprise-t futtató hozzáférési pontok egyébként "felfelé kompatibilisek", vagyis amennyiben a felhasználó szervezet igényei később megkövetelik, külső kontrollerre is felfűzhetőek. Ezzel nem kell majd a teljes infrastruktúrát lecserélni, a a meglévő AP-k is képesek lesznek ellátni a feladatot.

Az Instant Enterprise támogatja az IPSec tunnelinget, amelynek használatával a központi iroda erőforrásai elérhetővé tehetőek a fizikailag távol lévő fiókirodákban is. Az integrált spektrumanalízis is fejlődött, automatikusan észleli és megpróbálja elkerülni a zavaró rádiófrekvenciás forrásokat, így tisztább lesz a jel és gyorsabb az adatátvitel. A szoftver a multicast videót is fejlett módon kezeli és csak az azt igénylő kliensek felé sugározza, így spórol az elérhető sávszélességgel és csökkenti az interferenciát.

A fejlesztés során nagy hangsúlyt kapott a hálózat rugalmas, alkalmazás-függő viselkedése, a rendszer folyamatosan figyeli a futó alkalmazásokat és alkalmazkodik. Felismeri a titkosított hang- és videoforgalmat is, amelyet priorizálva kezel, így szakadásmentes, jó minőségű kommunikációt tesz lehetővé. Az Aruba hansúlyozza, hogy az új szoftver maradéktalanul támogatja az Apple saját hálózati szabványait, mint az AirPlay vagy az AirPrint, illetve a FaceTime videotelefonálás is előnyben részesül.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az Aruba az új szoftverrel már agresszíven támadja a versenytársakat is. A vállalat szerint például az új megoldás használatával a költségek jelentős mértékben csökkenthetőek, a termék élettartama alatt akár 42 százalékkal is alacsonyabb lehet az összkiadás.

A vállalat egy másik újdonságról is lerántotta a leplet, ez az Aruba Activate, amely egy felhő-alapú menedzsment-szolgáltatás. Ezt vállalati IT, menedzselt szolgáltatást nyújtók és rendszerintegrátorok számára ajánlja az Aruba, használatával látványosan csökkenthető a nagyobb, elosztott WiFi-hálózatok beüzemelési és üzemeltetési munkaerő-igénye, az extra funkciók, mint a távoli konfigurálásá, nyilvántartás vagy szoftverfrissítés pedig szolgáltatásként értékesíthetőek a felhasználók számára. Az Activate használatával nem kell minden egyes AP-t egyenként bekonfigurálni, csupán a telepítés helyén bekapcsolni, majd az eszköz automatikusan letölti a megfelelő beállításokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról