Szerző: Gálffy Csaba

2012. szeptember 18. 13:40

Piacon az első inteles Motorola okostelefon

Bemutatta az Intel Medfield lapkáját használó első okostelefonját a Motorola. A Google-leányvállalat terméke lehet az első Intel-okostelefon, amely világszerte kapható lesz.

Debütált az első Atom-alapú Motorola - jelentette be a vállalat ma Londonban. Az Intel Medfield (Atom) lapkát használó RAZR i a korábban bemutatkozott RAZR M burkolatát és specifikációit kapta, így maradt a kevlár borítás hátul és az alumínium ház. A testvéréhez hasonlóan "teljes képernyős telefonként" hirdetett RAZR i különlegessége a rendkívül vékony káva, mind a képernyő két oldalán, mind fenn és lenn vékonyabb keretet használ a szokásosnál, ehhez az is hozzájárul, hogy az előlapi érintőgombok a Galaxy Nexushoz hasonlóan a képernyő részét képezik. A képernyő sajnos maradt az eredeti RAZR-ből is ismert qHD felbontású, 4,3 hüvelykes Super AMOLED panel, amely önmagában a középkategóriába sorolja a terméket.

A RAZR i az Intel Atom Z2460 lapkára épül, mellé az XMM6260-as baseband chip került, amelyet szintén az Intel gyárt az Infineon felvásárlása óta. Ez utóbbi lapka egyébként nem képes LTE adatkapcsolatra, a leggyorsabb támogatott adatátviteli szabvány a HSPA+. A specifikációk szerint az Atom Z2460 2 GHz-es maximális órajelen fut, a névleges órajel egyébként 1,3 GHz. A 2 gigahertzes sebesség egyébként azért is roppant meglepő, mert okostelefonban tudomásunk szerint ezt a sebességet még egyik versenytárs sem érte el, az ARM-oknál összehasonlításban jóval komplexebb x86-os processzort azonban az Intel képes ilyen sebességen is hajtani.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Motorola igyekezett kihangsúlyozni az inteles RAZR sebességét, a gyártó szerint a kamera mindössze egy másodperc alatt indul és másodpercenként tíz képet képes rögzíteni ezután. "Mind tudjuk, hogy a felhasználók okostelefonnal váltják ki kameráikat. Az embereknek szükségük van arra a feldolgozási teljesítményre, amelyet az Intel képes biztosítani" - jelentette ki Jim Wicks, a Motorola egyik vezetője.

Sajnos a RAZR i egyelőre csak Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszert futtat, de a Motorola és az Intel sietett megjegyezni, hogy a telefon támogatja az Android 4.1 (Jelly Bean) verziót is, amely hamarosan a telefon tulajdonosai számára is elérhetővé válik. A RAZR i októberben kerülhet a boltok polcaira, az LTE-mentes készüléket az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Dél-Amerikában és Mexikóban dobja piacra a Motorola első körben, és várhatóan a magyarországi kínálatban is megjelenik még az idén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról