:

Szerző: Koi Tamás

2012. szeptember 5. 09:30

Átalakítja előfizetéses tarifáit a Telenor

Lecseréli Alaptarifa és Okostarifa névre hallgató havi előfizetéses csomagjait a Telenor Magyarország. A konstrukciók helyébe lépő ajánlatok, a Klasszik, a Smarttarifa és Smarttarifa Extra tarifák elsősorban a nagyforgalmú ügyfelek számára kedveznek. De nekik is érdemes elolvasni az apró betűs részt.

Szeptemberben új előfizetéses tarifacsaládokat vezet be kínálatába a Telenor. A cég a régi rendszerhez igazodva továbbra is megkülönböztet olyan tarifákat, melyek csak hagyományos mobilforgalmat (beszéd, SMS, MMS) tartalmaznak, illetve olyanokat, melyeknél ezek mellé adatforgalom is jár. Utóbbiak kínálatát bővíti a szolgáltató, igazán jól azonban csak az jár az új csomagokkal, aki nagy forgalmat bonyolít.

A szeptember 30-án megszűnő Alaptarifa helyébe lépő Klasszik tarifáknál a havidíj 1690 forintról indul, mely továbbra is száz százalékban lebeszélhető. Ennél a tarifánál a lebeszélhető percek esetén a percdíj 38 forint, majd 40 forintra nő, míg a hat tagból álló tarifacsalád legdrágább tagja, a Klasszik 6 13990 forintos havidíjért kínál 23 forintos percdíjat, ami a lebeszélhető keret túllépése után 28 forintra emelkedik. A szolgáltató továbbra is felszámol 2,5 forint kapcsolási díjat a sikeresen felépült hívások után.

Változnak a kondíciók az új, Smarttarifa és Smarttarifa Extra díjcsomagoknál is, ezek közül utóbbi elsősorban azokat célozza, akik (okos)telefonjukat leginkább olyan célokra használják, melyek nagy adatforgalmat bonyolítanak le. A díjcsomagok szerkezetét tekintve fontos különbség az Okostarifákhoz képest, hogy csak a nagyobb értékű konstrukciók esetén jár korlátlan e-mail és böngészés, valamint navigáció, míg a kisebb értékű díjcsomagoknál csak a Facebook-használat ingyenes.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Okostarifáknál a fentiekkel szemben a Telenor egyik esetben sem mérte bele a keretbe a http forgalmat. Fontos szempont, hogy az új díjcsomagoknál ezek a "korlátlan" felhasználási módok is csökkentik az adatforgalmi keretet, de a szolgáltató a limit elérése után ezekre vonatkozóan nem lassítja az elérés sebességét (más forgalom esetében viszont igen).

Az igazán nagy adatforgalmat generáló, okostelefonnal rendelkező előfizetők mostantól választhatják az új Smarttarifa Extra díjcsomagok valamelyikét is, melyek 2790-21990 forintos havi díjért cserébe a lebeszélhető perceken túl (ez egyébként 50 és 1000 perc közt változik) 500 MB és 6 GB közti adatforgalmi keretet tartalmaznak. Ezeknél a tarifáknál a hét elején bejelentett Deezer zenestreaming-szolgáltatás által generált letöltési forgalom sem számít bele az adatforgalomba, egészen december 31-ig.

A Smarttarifa 1 és Smarttarifa Extra 1 díjcsomagokat - vagyis a legolcsóbb ajánlatokat - kizárólag új előfizetés megkötése esetén lehet igényelni, emellett kisebb értékű Smarttarifa díjcsomagoknál a VoIP-forgalmat is szűri a szolgáltató. A Telenor új díjcsomagjairól a szolgáltató weboldalán érhetők el a bővebb információk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.