Szerző: Török Roland

2012. július 30. 15:53

Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft

Még Windows 8 oktüber 26-i megjelenése előtt piacra dobja a Microsoft a táblagépeihez és laptopjaihoz szánt egér és billentyűzet kiegészítőit. A mobileszközök Bluetooth-szal oldják meg a kommunikációt, így az androidos táblagépekkel és az iPadekkel is kompatibilisek lesznek.

A két most rajtoló termékcsaládból az olcsóbb Sculpt fantázianév alatt fut, míg a magasabb árkategóriát elfoglaló perifériák Wedge néven jelennek meg. Ez utóbbiak az átlagosnál még jobban illeszkednek a Metro felülethez és a Microsoft mobilgépeihez, könnyen és biztonságosan szállíthatóak és praktikusak is. Az optimalizált közös működésre példa, hogy a windowsos géppekkel együtt kerülnek alvó üzemmódba a leghatékonyabb energiakihasználás érdekében.

A Wedge Mobile Keyboard kerek szélű, könnyű és vékony. A billentyűzetről nem maradnak le a Windows 8-hoz kialakított gyorsbillentyűk sem. Az eszköz különlegessége egy kemény gumiból készült védőburok, ami a közepén található törésnek köszönhetően összehajtható és a táblagép alá rakva állványként használható. Így kényelmesebben látható pozícióba helyezhető az asztalon. A 23 ezer forintos indulóárával nem nevezhető olcsónak, de még így is kevesebbe kerül mint az Apple hasonló megoldása.

A Wedge Touch Mouse szintén a különlegesebbek közé tartozik a bejelentett perifériák közül. Apró méretének köszönhetően könnyedén szállítható akár zsebben is és természetesen ez is alkalmas a Windows 8 funkcióinak kihasználására. A teljes felület érintésérzékeny, így ezt kihasználva kényelmes, négy irányú lépkedést tesz lehetővé a Metro felületen, emiatt görgő nem is kapott helyet rajta. A 20 ezer forintos listaár miatt szintén csak az ínyenceknek ajánljuk.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Valamivel olcsóbb a Sculpt Touch Mouse a 14 ezer forintos árával, ami a Wedge Touch Mouse-al egyetemben megkapta a Microsoft egereiben megismert BlueTrack technológiát. Ezzel elvileg szinte bármilyen felületen képes pontos pozicionálásra, kivéve a talán a sima, átlátszó üveget. Az egéren egy érintésérzékeny sáv foglal helyet, ami a Wedge-hez hasonlóan négyirányú léptetést tesz lehetővé.

Az olcsóbb kategóriában induló Sculpt Travel Keyboard a Microsoft korábbról is ismert ergonomikus kialakítású billentyűzetét ültette át a hordozható világba. Az eszköz 50 dolláros indulóárral startol külföldön, de várhatóan hazánkban sem lesz drágább 16 ezer forintnál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról