Szerző: Koi Tamás

2012. július 6. 09:54

Frissítve: Házkutatást tartottak a Telenor törökbálinti székházában

Szerdán házkutatást tartottak a Telenor Magyarország törökbálinti székházában, melynek egy részét a mobilszolgáltató beszállítói partnere, a ZTE bérli. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai állítólag feketén dolgozó kínaiakat kerestek.

A Havaria Press értesülései szerint szerdán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ellenőrzést tartottak a Telenor törökbálinti székházában, azokban az irodákban, melyeket a társaság hálózati infrastruktúra-beszállítói partnere, a ZTE bérel. A hírügynökség úgy tudja, a házkutatást azért rendelték el, mert felmerült a gyanú, hogy a kínai cég az országban dolgozó mérnökök jelentős részét feketén dolgoztatja. Lapunk információi szerint a botrány kirobbanása mögött valójában a ZTE egyik versenytársa állhat.

A hírügynökség úgy tudja, a házkutatást arra alapozva rendelték el, hogy a Telenor hálózatának fejlesztésén is dolgozó mérnökök jelentős része üzleti vízummal tartózkodik az országban, mely egyrészt nem jogosít munkavégzésre, másrészt legfeljebb kilencven napra szól. A NAV munkatársai a szerdai házkutatás során a hírek szerint jól felkészülten, tolmácsokkal érkeztek a helyszínre, ahol minden kínai munkatársat kihallgattak. A Bevándorlási hivatal egyébként korábban is végzett helyszíni vizsgálatot a székházban, egyelőre sem a mostani, sem a korábbi ellenőrzés eredménye nem ismert.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A HWSW birtokába jutott információk alapján valószínűsíthető, hogy a rajtaütés időzítése nem véletlen, emellett a botrány kirobbantásában közre játszhatott a ZTE egyik versenytársa. A mostani ügy nem mellékesen a lehető legrosszabbkor jön a ZTE-nek, mely eséllyel pályázhat a negyedik magyarországi mobilszolgáltató rövidesen induló infrastruktúra-beszállítói tenderén. Könnyen lehet, hogy a NAV vizsgálatának eredményétől függően a ZTE elveszíti a lehetőséget az indulásra, különös tekintettel arra, hogy az MPVI Mobil Zrt. korábban közölte, tendereztetési feltételei bizonyos tekintetben a közbeszerzési eljárásoknál is szigorúbbak lesznek.

A Telenor a házkutatás kapcsán közölte, a cég semmilyen módon nem érintett az ügyben. A ZTE-nél lapunk megkeresésére elmondták, hogy a társaság betartja a magyarországi jogszabályokat, azt ugyanakkor nem kívánták kommentálni, hogy az eset mennyiben befolyásolhatja a kínai cég magyarországi munkamenetét, üzleti lehetőségeit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról