Szerző: Bodnár Ádám

2012. július 10. 16:32

Átalakul a magyar HP is, Gonda Gábor az új vezető

Magyaroszágon is megváltozik a HP szervezeti felépítése, összhangban a nemzetközi szinten elkezdett átalakításokkal. Paál Péter vezérigazgató távozik tisztségéből, utóda Gonda Gábor lesz.

Magyarországon is átalakul a HP szervezeti struktúrája, amelynek keretében új vezetőt is kineveztek a vállalat élére. Nemzetközi szinten két fontos átalakítás indult el tavaly, a technológiai szolgáltatásokkal foglalkozó tevékenységet a szerverrészlegbe olvasztotta be a cég még Leo Apotheker irányítása alatt, idén tavasszal pedig döntés született a PC- és nyomtatógyártó üzletágak egybeolvasztásáról is.

Gonda Gábor az új vezető

A technológiai szolgáltatásokkal kiegészült nagyvállalati üzletágat, amelynek a neve immáron HP Enterprise Group, Magyarországon mostantól Gonda Gábor irányítja, aki a vezérigazgatói pozíciót is átveszi Paál Pétertől. Gonda korábban indirekt értékesítési vezetőként, később pedig a kelet-közép-európai EU-tagországok nagykereskedelméért felelős regionális vezetőként dolgozott a HP Magyarország kötelékében.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

"Gábor 13 évvel ezelőtt csatlakozott a HP csapatához és számos értékesítéssel kapcsolatos pozíciót töltött be a vállalat különböző üzletágainál Magyarországon és a régióban egyaránt.  Gábor értékesítési tapasztalata a regionális vezetői tapasztalatokkal ötvözve nagy értéket jelentenek a vállalat számára abban, hogy a magyar Enterprise Group csapat sikerrel vegye az előtte álló kihívásokat" - mondta Gonda kinevezése kapcsán Herbert Rastbichler, a HP közép-kelet európai régiójának alelnöke és ügyvezető igazgatója.

A részleget korábban Paál Péter vezette, aki kevesebb mint két évet töltött a vállalat élén. Mielőtt 2010-ben a HP-hez csatlakozott, Paál Péter tizenhat évig volt az IBM munkatársa, 2004-től a hazai leányvállalat vezérigazgatója. Ezt megelőzően számos vezető munkakört töltött be a cégnél itthon és külföldön, a cég bécsi regionális központjában három évig vezette a CEMA kormányzati üzletágat. Korábban távközlési, szoftverfejlesztő vállalatoknál és kutató intézményeknél tevékenykedett. Egyetemi és doktori végzettségét a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, üzleti tanulmányait az Open University Business School-on folytatta.

Együtt a PC-k és nyomtatók

Összeolvad a PC- és nyomtatógyártó üzletág is, Magyarországon az összeolvadó részleg élére Takáts Kristófot nevezte ki a HP, aki korábban a PC-részleget vezette. A Personal Systems Group a HP legnagyobb bevételt termelő üzletága, azonban a nyereség itt a legalacsonyabb, köszönhetően az erős PC-piaci versenynek és az olyan alternatív eszközök előretörésének mint amilyenek a tabletek és az okostelefonok - a HP mindkét szegmensben próbálkozott, azonban a Palm felvásárlásával sem sikerült áttörést elérnie.

Az alacsony jövedelmezőség miatt a cég tavaly augusztusban az üzletág leválasztását is bejelentette, hogy aztán Leo Apotheker kirúgása után Meg Whitman visszavonja ezt a döntést. Az Imaging and Printing Group a HP sokáig legnagyobb profitot termelő részlege volt, azonban a válság, valamint a Japánt sújtó természeti katasztrófák és a drága jen erőteljesen megnyírta mind a bevételi, mint a profitmutatókat. Egyelőre nem látszik, hogy az egymástól függetlenül gondban levő részlegek együtt hogy tudnának eredményesebben működni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról