:

Szerző: Koi Tamás

2012. június 28. 13:51

Érkezik a Windows Phone 7.5 frissítés a régebbi Lumiákra

Tegnap megindult a régebbi Nokia Lumia készülékek (Lumia 710 és 800) rendszerfrissítési hulláma, mellyel a Nokia a legújabb aktuálisan elérhető Windows Phone-verzióra frissíti a telefonokat.

A Nokia tegnap megkezdte azoknak a rendszerfrissítéseknek az ütemezett kiadását, melyek az első generációs Lumia okostelefonok (Lumia 710 és 800) tulajdonosai számára kínálnak újabb funkciókat. Az új szoftververzió mellett számos, a múlt heti Windows Phone Developer Summit rendezvényen bejelentett alkalmazást is elérhetővé tett a Nokia, egyelőre csak bizonyos régiókban.

A Lumia 710 és 800-as típusok új rendszerfrissítése (7.5 refresh) révén az okostelefonok két új, említésre méltó tulajdonsággal gazdagodnak. Ezek egyike a mobilkapcsolat megosztásának lehetősége Wi-Fi-n keresztül, mellyel régóta, voltaképpen a telefonok tavaly őszi megjelenése óta adós volt a finn gyártó. Az új rendszerfrissítés emellett egy a régebbi Nokia készülékek közül többen működő kényelmi funkciót is bevezet, ez a flip-to-silence, azaz ha bejövő hívás esetén a felhasználó felemeli a telefonját és kijelzővel lefelé visszafordítja, a csengetés, illetve minden más jelzés elnémul.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szoftverfrissítést telepítését követően a Nokia Lumia 710 és 800 tulajdonosok számára is megnyílik a lehetőség a múlt heti Windows Phone fejlesztői konferencián bemutatott új appok letöltésére, melyeket júliusban tesz elérhetővé a gyártó a Windows Live Marketplace-en. Ezek a fényképezőfunkciót több hasznos képességgel kibővítő Camera Extras (ez az Egyesült Államokban és Kínában már most elérhető), az SMS-es névjegymegosztásra használható Contact Share, illetve a DLNA-alapú Play To (ez utóbbi már most hozzáférhető).

A Nokia felhívja a figyelmet, hogy a Lumia sorozat újabb tagjain (Lumia 610, 900) már eleve a Windows Phone 7.5 refresh fut, vagyis ezek gyári állapotukban képesek az internetmegosztásra vagy a flip-to-silence funkció használatára. A cég következő, a mostaninál jelentősebb, de legalábbis látványosabb rendszerfrissítése a fejlesztői konferencián bemutatott Windows Phone 7.8 lesz, mely többek közt megújult kezelőfelületet, kezdőképernyőt hoz majd az összes jelenleg kapható Lumia okostelefon-modellre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.