:

Szerző: Koi Tamás

2012. június 26. 10:26

Microsoft: Nem akarunk okostelefont gyártani!

A Surface egyedi, leginkább a PC- és a tabletpiacot érintő próbálkozás, legalábbis ez derül ki a Microsoft illetékeseinek nyilatkozatából, akik határozottan cáfolják, hogy a cég saját okostelefont is gyártana a saját tablet után.

Múlt hét végén a Microsoft felsővezetése cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint a szoftveróriás a Surface tabletek után az okostelefonok szegmensében is hasonlóan taktikázna, vagyis lényegében saját hardvert gyártana saját szoftvere, a Windows Phone 8 alá. A cég stratégiai terveiről Greg Sullivan, a Windows Phone platform marketingvezetője beszélt egy interjúban, melyet az InformationWeek idéz.

A Microsoft saját tablet-PC hibrid megoldása, a Surface múlt heti bejelentése óta élénken foglalkoztatja az egész szakmát, beleértve a PC-gyártókat, melyek közül néhányan máris hevesen bírálták a cég stratégiai lépését, az elemzőcégeket és a szaksajtót. Nagyjából a Surface bejelentésével egy időben kezdtek szárnyra kelni azok a pletykák és találgatások, melyek szerint a Microsoft az okostelefonok szegmensében is hasonló lépésre szánná el magát, vagyis saját gyártású referenciakészülékeket dobna piacra.

Ezeket a feltételezéseket igyekezett eloszlatni Sullivan a múlt heti interjúban: "Nagyon komoly partnerhálózatunk van és nagyon elégedettek vagyunk a benne lévő cégekkel" - nyilatkozta a lapnak a marketingvezető. A Microsoft a Windows Phone 8 mobil operációs rendszer bejelentésekor közölte, hogy az új platformra többek közt a Nokia, a Samsung, a HTC és a Huawei is épít majd készülékeket.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Elemzők szerint ettől függetlenül a Microsoft több vasat is tart a tűzben, így például Rick Sherlund, a Nomura elemzője múlt héten gyakorlatilag kész tényként közölte, hogy a Microsoftnak szerződése van egy bérgyártóval a saját telefonok legyártására, ám azt egyelőre Sherlund sem tudta megmondani, mi ezekkel a készülékekkel a célja Redmondnak. Más spekulációk szerint a Microsoft előbb-utóbb mindenképpen meg fogja vásárolni az egykor tündöklő európai csillagnak tekintett Nokiát, melynek egyetlen reménye a Windows Phone platform sikerében rejlik.

Erre egyébként már most meglenne minden lehetősége a jelentős készpénzállománnyal rendelkező vállalatnak, ráadásul a Microsoft eddig is dollármilliárdokat költött arra, hogy a Nokia és a Windows Phone közös útját egyengesse.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.