Szerző: Koi Tamás

2012. június 25. 15:14

Harmadszorra bejött: bombasiker a Galaxy S III

A csúcskategóriás Galaxy S okostelefon-termékcsalád legújabb tagja igazi bombasikernek ígérkezik: a Samsung a széria idén tavasszal megjelent harmadik tagjával már-már az iPhone-t megközelítő forgalmat tud elérni. A Galaxy S III minden korábbi androidos készüléknél sikeresebb.

Elképesztő igény mutatkozik a Samsung legújabb csúcskategóriás okostelefonjára, a Galaxy S III-ra. A dél-koreai cég telekommunikációs részlegének vezetője egy múlt heti rendezvényen közölte, a cég várakozásai szerint az eladások júliusban világszerte meghaladhatják a tízmilliós darabszámot (ebből egyébként korábbi jelentések szerint nagyjából 9 milliót már azelőtt eladtak, hogy a telefon megjelent volna). Ilyen rövid idő alatt ekkora eladási volument az okostelefon-piac csúcsszegmensében eddig egyetlen gyártó, az Apple tudott produkálni.

Dzsong-Kjun Sin újságírók előtt elmondta, a cég azzal együtt éri majd el ezt a mérföldkőt, hogy nem tud elég okostelefont szállítani az operátoroknak az alkatrészhiány miatt. A Samsung Galaxy S III sikere vélhetően még a gyártót is meglepte, az alkatrészellátási csatorna elapadása ugyanis a beszámoló szerint elsősorban annak köszönhető, hogy a vállalat jóval kevesebb okostelefon eladásával számolt a második negyedévben.


Galaxy S III: Múlt hét óta már Észak-Amerikában és Mexikóban is

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Samsung május 29-én kezdte meg a Galaxy S III forgalmazását Európában, Észak-Amerikában és a honi piacon azonban csak múlt héten jelent meg a mobil. A telefont július végére a tervek szerint 147 ország mintegy 300 mobilszolgáltatójánál fogják majd forgalmazni - az eladások berobbanása a mobilszolgáltatóknak is a legjobbkor jön, hiszen a szolgáltatók ezzel eséllyel tudnak kitörni a rendkívül keményen diktáló, bár kétségtelenül prémium ügyfélbázist felépítő Apple szorításából.

A műszaki paramétereit tekintve abszolút az élvonalba tartozó, több egyedi megkülönböztető jeggyel is rendelkező Galaxy S III abszolút rekordernek számít a Samsung berkein belül is, hiszen eddig soha, egyetlen mobil sem fogyott ilyen ütemben a koreaiaknál. Az első Galaxy S okostelefon 2010 nyarán került piacra és több mint fél év kellett a tízmilliós eladási darabszám eléréséhez. A tavaly nyáron debütált Galaxy S II-re hárommilliós előrendelés érkezett, a tízmilliós eladási határt 5 hónap elteltével érte el a Samsung.

A Galaxy S III jó szereplése ugyanakkor úgy tűnik, nem hatotta meg a szöuli tőzsdét, ahol a Samsung részvényeinek jegyzett árfolyama hétfőn 4,2 százalékkal, négyhavi mélypontra esett az index 1,2 százalékos csökkenése mellett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról