:

Szerző: Koi Tamás

2012. június 15. 09:53

Kapható az első LTE-s router a T-Mobile-nál

Megjelent a magyar T-Mobile kínálatában az első olyan eszköz, mely képes az LTE-alapú mobilnet-kapcsolat megosztására.

Kapható a magyarországi T-Mobile kínálatában az első olyan router, mely alkalmas a cég által idén év elején bevezetett LTE-alapú mobiladat-kapcsolat megosztására. Az eszköz a szolgáltatással megfelelően ellátott területeken akár a vezetékes internethozzáférés teljes kiváltására is alkalmas lehet egész háztartások, vagy kisebb irodák számára.

A B593U-12 típusú routert a Huawei gyártja, ezzel az eszközzel a T-Mobile kínálatában található, LTE-kompatibilis terminálok száma háromra emelkedett (a cég egy szintén a kínai cég nevével fémjelzett modem mellett egy LTE-kompatibilis Samsung tabletet is forgalmaz). A berendezés a mobilnet-kapcsolat megosztására alkalmas többi routerhez hasonlóan vezetékes (Fast Ethernet) és vezeték nélküli (802.11b/g/n) internetmegosztásra képes, kábellel 4, WLAN-on keresztül 32 klienst képes kiszolgálni.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Huawei hálózati eszköze letöltési irányban maximum 100 Mbps, feltöltési irányban pedig 50 Mbps sávszélességet képes elérni - a magyar T-Mobile hálózatán a tapasztalatok szerint ezeknek az értékeknek legjobb esetben a felét lehet elérni. A B593U-12 a teljes, Európában használatos LTE-spektrumon képes üzemelni, így a T-Mobile hálózatán is használt 1800 MHz-es sáv mellett a 800, 900, 2100 és 2600 MHz-es frekvenciákon is képes adatot forgalmazni.

A Magyar Telekom korábban közölte, hogy a nyár során tovább folytatja LTE-alapú mobilnet-hálózatának kiépítését, így a cég a budapesti agglomeráció egy részére, valamint több vidéki nagyvárosra is kiterjeszti a szolgáltatást, melyet idén januárban indított el éles üzemben a fővárosban. A fejlesztések Budapesten is tovább zajlanak, év végére a Telekom ígérete szerint meglesz a teljes LTE-lefedettség a fővárosban.

A T-Mobile B593-U router Net&Roll 4G előfizetéssel és két év hűségvállalással 40 ezer forintba kerül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.