Szerző: Koi Tamás

2012. június 8. 10:31

Itthon is elérhető az új Nokia csúcsmobil

A hét végétől hazai szolgáltatói kínálatban is hozzáférhető a Nokia új, windowsos csúcskészüléke, a Lumia 900. A mobil elsőként a T-Mobile ügyfelek számára érhető el.

A hét végétől már a magyarországi mobilszolgáltatóknál, pontosabban azok közül egynél, a T-Mobile-nál is beszerezhető a Nokia legújabb Windows Phone-os csúcsmobilja, a Lumia 900. A közvetlen elődnek tekintett Lumia 800-nál nagyobb készülékről idén januárban rántották le a leplet, és már akkor tudni lehetett, hogy a telefont elsősorban az amerikai piac meghódítására kívánja felhasználni a Nokia és a Microsoft.

A hazánkban forgalomba került, és az amerikai AT&T mobilszolgáltatónál kapható Lumia 900 közti fontos különbség, hogy a nálunk (illetve egész Európában) kapható változat nem tud LTE-hálózatokra csatlakozni, ezt leszámítva azonban a két variáns tudása megegyezik. A csúcskészülék Észak-Amerikában egyébként éppen két hónapja, húsvétkor debütált, óriási felhajtás kíséretében, a tengerentúli eladási adatokról azonban legfeljebb becslések állnak rendelkezésre.


Balra a Lumia 800, jobbra a Lumia 900 - idősebb kisöcsi

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Itthon a 4,3 hüvelykes kijelzővel ellátott, 1,4 GHz-es Qualcomm processzorral szerelt Lumia 900-at a versenytárs gyártók hasonló szegmensbe pozicionált készülékeivel egy szintre árazta be a T-Mobile. A készülék a legdrágább előfizetés mellé két év hűségnyilatkozattal 40 ezer forintért vihető el, a legolcsóbb csomaggal az ár 130 ezer forint. Dominóval ennél 15 ezer forinttal kell többet fizetni a telefonért, ilyenkor viszont értelemszerűen nem kell hűségszerződést kötni.

A Nokia Lumia 900 idővel a másik két hazai mobilszolgáltatónál is megjelenik majd, a Telenor június második felében kezdi el forgalmazni a készüléket, a Vodafone-tól egyelőre nem kaptunk választ arra a kérdésre, hogy pontosan mikor hozzák forgalomba a mobilt.

A Lumia 900-zal a hazai Windows Phone-os Nokia okostelefonok választéka négy különböző típusra bővül, így a csúcsmodell mellett továbbra is kapható az év eleje óta elérhető Lumia 800 és 710, valamint a múlt héten forgalomba került a széria első középkategóriás darabja, a Lumia 610 is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról