:

Szerző: Koi Tamás

2012. május 21. 16:18

Totális kontrollt ad a gyerek mobilja felett egy új szolgáltatás

Egy új szolgáltatás révén teljes kontrollt gyakorolhatnak a brit szülők a gyermekeik telefonálási szokásai felett - a Bemilo nevű virtuális mobilszolgáltató SIM-kártya szintű adminisztrációt kínál a hozzátartozóknak, akik akár a gyerek SMS-eibe is beleolvashatnak távolról.

Új, kifejezetten a fiatalkorú felhasználók védelmében létrehozott mobilszolgáltatás indul el a napokban Nagy-Britanniában - a Bemilo célja, hogy a gyermekek ne legyenek kitéve a mobiltelefonokon keresztüli zaklatásoknak. Emellett olyan eszközöket is ad a szülők kezébe a szolgáltatás, melyekkel a gyerek túlzott mobilhasználata is kordában tartható - mindezt  SIM-kártya szinten, távoli adminisztrációval.

A Bemilo alapesetben pont úgy működik, mint bármilyen más virtuális mobilszolgáltató, vagyis egy nagy, saját infrastruktúrával rendelkező operátor (jelen esetben a Vodafone UK) hálózatát használja a mobilszolgáltatás biztosítására. Az előfizetők ugyanakkor havi 2,95 angol fontért, vagyis napi árfolyamon számolva körülbelül 1100 forintért olyan kiegészítő szolgáltatást kapnak, mellyel a SIM-kártya, illetve a hozzá rendelt ügyfél által elérhető funkciók elérhetőségét egyenként szabályozni lehet.

Így például megszabható, hogy a hívószám a nap mely óráiban, illetve azon belül kik által lehet elérhető, mikor és milyen irányban működik a hívásindítási szolgáltatás vagy éppen a mobilinternet, netán a szöveges üzenetküldés funkció. A rendszer adminisztrátorává a Bemilo esetében a szülő válhat, aki akár otthonról, a számítógépén keresztül felügyelheti a fenti funkciókat, vagy ha úgy tartja kedve beleolvashat gyermeke SMS-forgalmába, még akkor is, ha az üzenetet időközben törölték a készülékről.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szolgáltatáshoz nem kell semmilyen alkalmazást futtatni a mobilon, így az bármilyen készülékkel használható, a felügyeleti rendszernek egyedül a BlackBerryk belső hálózatára nincs semmilyen ráhatása, ezen azonban ígérete szerint dolgozik a szolgáltató. A 10 pennys (durván 36 forintos) perc- és SMS-díjjal működő Bemilo létjogosultságát a brit Family and Parenting Institute illetékesei szerint mindennél jobban alátámasztja a tény, hogy a fiatalkorúakat egyre többször éri zaklatás mobiltelefonjukon keresztül, erről pedig gyakran nem is szerez tudomást a szülő, mert a gyermek szégyelli elmesélni otthon a történteket, saját mobilos csínytevéseiről pedig érthető módon nem dicsekszik.

Az intézet reményei szerint rövidesen több mobilszolgáltató is bevezet a Bemilóhoz hasonló védelmi rendszereket, melyekkel a fenti jelenség drasztikusan háttérbe szorítható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.