Szerző: Koi Tamás

2012. április 16. 10:40

Az ország legnagyobb kütyükiállítása a Veletech

Múlt szombaton élénk érdeklődés mellett lezajlott Budapesten a Veletech 2012 kiállítás, mely az elmúlt évek egyik meghatározó kütyüközpontú mobilos rendezvényéből, a Mobile Meetingből nőtte ki magát.

A hétvégén több mint 1500 látogató és tucatnyi kiállító részvételével lezajlott a Prohardver lapcsalád szervezésében a Veletech 2012 kütyükiállítás, melynek helyszínéül ezúttal az Óbudai Egyetemet választották. A Veletech a tavaly és tavalyelőtt még Mobile Meeting néven futó rendezvény utódjának tekinthető, a tematika és a kiállítói kör azonban mostanra túllépett a mobiltelefónián, ezért döntöttek a szervezők a névváltoztatáson.

Az új témák és kiállítók bevonása mellett a Veletech a hasonló hazai kiállítások közül elsőként próbálkozott meg azzal, hogy több generációnak egyszerre kínáljon érdekes témákat vagy előadásokat. A senior szekció, melyet az Infórum szervezett, részben oktatásból (erre az Óbudai Egyetem géptermében került sor), illetve kifejezetten az idősebb korosztály számára összeállított előadásokból állt.

A Veletechnek ettől függetlenül láthatóan elsősorban a fiatalabb generációt sikerült megszólítania, több olyan kütyü és újdonság bemutatásával, melyet a kiállításon láthatott először a közönség. Így például az ASUS standján megtekinthették a látogatók az okostelefonból és tabletből álló, minden szempontból egyedülálló Padfone-t, melyet most mutatott meg először a gyártó a hazai közönségnek. Emellett elhozta a Nokia a kiállításra a 41 megapixeles kamerával ellátott Pureview mobilt. A kiállítók közt szerepelt még egyebek mellett a Huawei, ők a négymagos processzorral ellátott Ascend D Quadot mutatták be, az Alcatel szintén elvitt egy tabletet a Veletechre, a Wayteq pedig az androidos navigációs készülékét demózta.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Miközben a földszinti helyszínen elsősorban a mobilitásé volt a főszerep, az emeleten a Prohardver hardcore modderei mutatták meg munkáikat. A kiállított, egyedi tervezésű számítógépek közt volt olyan konfiguráció, melybe saját bevallása szerint nagyjából 2,5 millió forintnyi hardvert pakolt a készítője. Nem véletlen, hogy ez a konfiguráció (egyébként Cosmos II fantázianéven futott) nyerte a moddereknek kiírt versenyt.

A kiállításra látogatók az előadókban tartott prezentációkon is megismerkedhettek a termékekkel, a rendezők emellett a sajtó számára is igyekeztek releváns információkat szállítani. A Veletechen tartott például hazánkban először sajtótájékoztatót a BlackBerryket gyártó Research in Motion, melynek újonnan kinevezett magyarországi képviseletvezetője, Kárpáti Zoltán bejelentette, a gyártó idén kiemelten fókuszál a régió országaira, így köztük Magyarországra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról