Szerző: Koi Tamás

2012. április 11. 10:01

Hatalmas tablet jön a Toshibától

Pár hónapon belül piacra dobja vadonatúj tablet-termékcsaládját a Toshiba. A CES-en már demózott prototípusok mellé egy felettébb szokatlan kiépítésű megoldás is érkezik: a japán cég piacra dobja a világ első, 13,3 hüvelykes kijelzőjével szerelt tabletet.

A Toshiba tegnap bejelentette, hogy nyár elejétől újabb modellekkel egészíti ki Excite márkanevű tablet-termékcsaládját. Az újdonságok közt megtalálható egy 7,7 és 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzővel felszerelt példány, valamint egy, a tabletek mezőnyében igazi monstrumnak számító, 13,3 hüvelykes képátlójú panellel ellátott változat is. Utóbbi éppúgy ARM-alapú androidos tablet, mint az összes többi modell.

Az új Excite termékcsalád fejlesztése során a Toshiba láthatóan tanult a korábbi, meglehetősen harmatos próbálkozásokból, így a tabletek burkolata a prémium szegmenshez igazodva már alumíniumból készült. A három modell közt a kijelző mérete és felbontása, adott esetekben a memóriakonfiguráció, illetve értelemszerűen a tömeg a legfőbb különbség. A legkisebb, 7,7 hüvelykes képátlójú modell 1280x800 pixeles felbontású AMOLED-panelt kapott, míg a 10,1 hüvelykes testvérnél már hagyományos LCD-panel dolgozik ugyanekkora felbontással. A 13,3 hüvelykes típus szintén LCD-t kapott, 1600x900 pixeles felbontással.


Toshiba Excite 13,3: óriásbébi

A három új modellben egyaránt 1,5 GHz-en ketyegő, négymagos CPU-t tartalmazó NVIDIA Tegra 3 lapka található, a rendszermemória mindhárom típus esetén 1 gigabájt. A flash háttértár mérete típustól függően 16 (csak a 7,7 és 10,1 hüvelykes modellnél), 32 és 64 (csak a 10,1 és 13,3 hüvelykes változatnál) gigabájt lehet, ezt a kapacitást mindhárom típusnál SD-kártyákkal bővítheti (a legkisebb változaton csak microSD kártyahely található) a felhasználó. A tabletekbe Wi-Fi és Bluetooth rádió, valamint HSxPA-kompatibilis mobilnet-modem is kerül - az amerikai piacra kerülő modellekből állítólag utóbbi kimarad.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Toshiba újdonságaira egyaránt a Google Android operációs rendszerének legújabb, 4.0-s verziója (Ice Cream Sandwich) kerül, melynek felületét a Toshiba teljesen érintetlenül hagyja. A japán gyártó ettől függetlenül jó féltucatnyi, saját fejlesztésű alkalmazását telepíti gyárilag a tabletre, ezek közt médialejátszó és fájlmenedzser egyaránt megtalálható.

A három új Toshiba tablet közül a 10 hüvelykes változat érkezik először, ez már májusban a boltokban lehet, memóriamérettől függően 450, 530 és 650 dolláros ajánlott fogyasztói áron. A másik két modell júniusban érkezhet, a 7,7 hüvelykes típus ára 500-580 dollár, a 13,3 hüvelykes monstrumé pedig 650-750 dollár lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról