Szerző: Koi Tamás

2012. március 20. 11:03

Elképesztő eladásokat produkál az új iPad

A várakozásoknak megfelelően, óriási érdeklődés mellett indult az új generációs iPad értékesítése: az Apple új tabletje minden eladási rekordot megdöntött, a készletek pedig több helyen teljesen elapadtak.

Az Apple új generációs iPadje az előzetes várakozásoknak megfelelően eladási rekorddal zárta a megjelenést követő hétvégét. A gyártó által kiadott sajtóközlemény szerint a tabletből három nap alatt hárommillió példányt adtak el, ami abszolút rekord, jóllehet a mostani modell az első olyan iPad, melynek nemzetközi premierje van, azaz nem csak az Egyesült Államokban kerül a boltokba a nyitónapon.

Az Apple március 16-án összesen tíz országban dobta piacra az új iPadet, melynek egyes modelljei a megjelenést követően a legtöbb piacon gyakorlatilag azonnal hiánycikké váltak. A táblagép március 23-án, vagyis pénteken további 24 országban - beleértve Magyarországot is - kerülhet a boltok polcaira. Az értékesítési lánc országonként eltérő lehet, így míg az Egyesült Államokban, vagy a legtöbb nyugat-európai országban mobilszolgáltatók is árulják a készüléket, addig nálunk csak a hivatalos Apple-viszonteladóknál és a nagy elektronikai üzletláncokban szerezhető be.


Szokásos sor az új iPadért: pénteken indul a második hullám

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az új iPad sikerét jól szemlélteti, hogy az első generációs változatnak körülbelül 80 napra volt szüksége ahhoz, hogy elérje a hárommilliós értékesítési határt, a második Apple-tabletből pedig harmadennyit adtak el az első hétvégén, igaz, akkor kizárólag az Egyesült Államokban volt kapható. A második kiadás megjelenését nem mellékesen folyamatos szállítási és ellátási problémák árnyékolták be, egyes előrendelési listákon 4-5 hetes várakozási idővel kellett számolniuk a vásárlóknak.

Az új generációs változat megjelenését követően azonnal felszínre kerültek az első komoly kritikák, melyek leginkább a tablet melegedését kifogásolják. Egyes, internetes fórumokon megjelenő vélemények szerint az új iPad hátlapja használat közben annyira felforrósodhat, hogy alig lehet kézbe fogni - ezek azonban nyilvánvalóan erősen túlzó, esetleg egyedi kifogások. Bár a mérések szerint az új típus valóban jobban felmelegszik használat közben, mint elődje, a hátlap hőmérséklete még így sem lépi át a kényelmi tolerancia határát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról