Szerző: Koi Tamás

2012. március 08. 13:46:00

Duplázza a budapesti DVB-T jelszintet az Antenna Hungária

Újabb tévézőkhöz érhet el az Antenna Hungária által továbbított földfelszíni digitális műsorszóró rendszer, illetve annak bizonyos csatornái, miután a francia tulajdonú cég teljesítményemelésekkel és új telephelyek bekapcsolásával kezdi a tavaszi időszakot.

A MinDig TV és MinDig TV Extra márkanevű DVB-T szolgáltatásokat üzemeltető Antenna Hungária bejelentette, hogy március 9-től újabb két telephelyről – Aggtelek, Fony – indítja el a MinDig TV Extra Családi csomagjának sugárzását (B multiplex), a programok a 31-es csatornán érhetők el. Ennek köszönhetően Magyarország legészakibb részein is elérhetővé válik a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások teljes palettája. A Családi csomagot sugárzó telephelyek száma 38-ra, a - korábban mobiltévére allokált - B jelű multiplex lakossági lefedettsége pedig 81 százalékról 85,4 százalékra bővült.

A társaság ezzel párhuzamosan egyes telephelyeken adóteljesítmény-emelést hajt végre, így a budapesti Széchenyi-hegyen lévő fő adó C multiplexének sugárzási teljesítménye a duplájára, 50,1 kW-ról 100 kW-ra nő (ERP). Ezen a multiplexen sugározzák az ingyenes MinDig TV szolgáltatás kereskedelmi csatornáit (RTL Klub, TV2), illetve a MinDig TV Extra alapcsomagját. A közszolgálati multiplex sugárzási teljesítménye eddig is a maximálisan engedélyezett 100 kW volt. A budapesti mellett a karancsi adó teljesítménye is nő, kisebb mértékben, a 38-as és 55-ös csatornán egyaránt.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel.

Mindez azt jelenti, hogy - elsősorban Budapesten és környékén - olyan háztartások számára is lehetővé válik a legtöbb földfelszíni digitális csatorna vétele, ahol eddig nem volt megfelelő minőségű jel. Emellett egyes háztartásokban péntektől a tetőantennás vételt szobaantennával is ki lehet váltani. A mostani változások jól érzékeltetik, hogy az Antenna Hungária amellett, hogy ingyenes vételi lehetőséget kíván biztosítani az elmaradott térségekben élő háztartások számára, a kábeltelevíziós infrastruktúrával jól ellátott, és nagyobb fizetőképes kereslettel rendelkező fővárosi előfizetőkre is szeretné kivetni a hálóját.

A cég számára az idei esztendő jelentős ügyfélszám-növekedést hozhat, az olyan nagyszabású sporteseményeknek köszönhetően, mint a Labdarúgó EB, az immár az m1-en közvetített Formula 1-es szezon, illetve az olimpia - ezek mindegyikét HD-ben követhetik a nézők az arra alkalmas vevőkészülékek segítségével, ráadásul ingyen.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 12:06

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.