Szerző: Koi Tamás

2012. február 20. 10:29

A Galaxy Note nyomdokaiban az LG Optimus Vu

Rövidesen az LG Electronics kínálatában is megjelenhet az első olyan érintőkijelzős készülék, mely méreteit alapul véve nem tekinthető sem okostelefonnak, sem pedig tabletnek.

A február végi Mobile World Congress idején debütálhat a nagyközönség előtt az LG első olyan mobilkészüléke, mely a Dell Streak 5 által megkezdett és a Samsung Galaxy Note által sikerre vitt irányvonalat képviseli. Az Optimus Vu tabletnek túl kicsi, okostelefonnak pedig túl nagy, viszont mindkét készüléktípus funkciói elérhetők vele.

Az LG Optimus Vu 5 hüvelykes, 1024x768 pixeles felbontású IPS-kijelzővel rendelkezik, a TFT képaránya tehát az iPadhez hasonlóan 4:3, ami ebben a méretkategóriában mindenképpen egyedivé teszi az eszközt. A kijelzőhöz - akárcsak a Samsung Galaxy Note esetében - stylus is jár, az Optimus Vu tehát bizonyos kreatív célokra is alkalmasabb lehet, mint a legtöbb tablet vagy okostelefon.

Az újdonságot a Qualcomm Snapdragon MSM8660-as rendszerprocesszora hajtja meg, a chipben a kétmagos, 1,5 GHz-en ketyegő CPU mellett Adreno 220 GPU végzi a grafikus számításokat. A lapka alapesetben egy HSxPA-kompatibilis rádiót tartalmaz, ezt az LG egy különálló LTE rádiós chippel egészíti ki. A kütyü 32 gigabájtnyi háttértárral rendelkezik alapkiépítésben, ezt microSD-kártyákkal tovább lehet bővíteni egészen 64 gigabájtig.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A több mint 90 milliméter széles Optimus Vu a multimédiás képességek kapcsán sem hagy maga után sok kívánnivalót, így a 8 és 1,3 megapixeles kamera (hátlap/előlap) mellett adott a HDMI-kimenet, a Wi-Fi Direct funkció, valamint az eszköz teljes DLNA-kompatibilitást is ígér. A készülék gyárilag az Android operációs rendszer 2.3-as verziójával érkezik, de pár hónapon belül megérkezik rá a 4.0-s (Ice Cream Sandwich) frissítés is.

Az LG Optimus Vu-t egyelőre csak Dél-Koreaában dobják piacra, várhatóan valamikor a jövő hónapban. Európai premier kapcsán nem nyilatkozott a gyártó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.