Szerző: Koi Tamás

2012. február 17. 11:33

Hamarosan kapható itthon az első LTE-s tablet

Pár héten belül a hazai szolgáltatói kínálatban is megjelenik az első LTE-s tablet. A Samsung Galaxy Tab 8.9 speciális változatát a T-Mobile fogja forgalmazni elsőként itthon - más cégnek eleve nincs LTE-hálózata az országban.

A T-Mobile pár héten belül forgalmazni kezdi hazánkban az első olyan tabletet, mely a HSxPA mellett immár LTE-kapcsolat felépítésére is képes. A Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE a második olyan eszköz lehet a magenta szolgáltató kínálatában, mely az új, egyelőre csak Budapesten elérhető LTE-hálózatra képes csatlakozni. A szolgáltató az eszközpark további bővítését tervezi, így nemsokára megérkezhetnek a kínálatba az első LTE-s okostelefonok is.

A Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE lényegében egy ponton különbözik a T-Mobile-nál jelenleg is kapható Galaxy Tab 8.9-től: a tabletbe egy külön LTE rádiós chip került (jelenleg nincs SoC-be integrált LTE-rádiós megoldás a piacon), ami lehetővé teszi az akár több tíz megabites letöltési sebességet biztosító hálózatokhoz való csatlakozást. A tabletet egyébként tavaly augusztusban jelentették be és november óta kapható az Egyesült Államokban, ahol az LTE-hálózatok kiépítésére, és ezzel párhuzamosan az új eszközök portfólióba vételére komoly hangsúlyt fektetnek a szolgáltatók.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az első itthon kapható LTE-s tablet teljes kompatibilitást ígér a T-Mobile által tavaly ősszel tesztüzemben elindított, januártól pedig kereskedelmi üzembe állított LTE-hálózattal. A szolgáltató az 1800 MHz-es frekvenciasávban, egyelőre Budapest bizonyos részein üzemelteti a hálózatát, mely elméletileg akár 60 Mbps letöltési sávszélességet is biztosíthat, cserébe viszont egy havi 12 ezer forintos díjcsomagra kell előfizetniük az ügyfeleknek.

A T-Mobile kínálatában jelenleg egyetlen olyan eszköz (egy Huawei modem) szerepel, mely képes kiaknázni az új hálózatban rejlő lehetőségeket, a szolgáltató azonban a későbbiekben olyan okostelefonok bevezetését is tervezi, melyek szintén rendelkeznek LTE-rádióval. Ilyen telefont gyárt egyebek mellett a Samsung is (Galaxy Nexus LTE) vagy az LG (Optimus LTE).

Az új Galaxy Tab 8.9 LTE fogyasztói árát egyelőre nem hozta nyilvánosságra a szolgáltató.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról